Šport > Nogomet
6 ogledov

United v dveh minutah uničil Schalke

1/20
Žurnal24 main
Manchester United je z zadetkoma Ryana Giggsa in Wayna Rooneyja v le dveh minutah na prvi tekmi polfinala Lige prvakov v Gelsenkirchnu z 2:0 odpravil Schalke in napravil velik korak k uvrstitvi v finale.

Manchester United je v Gelsenkirchnu z goloma Ryana Giggsa in Wayna Rooneyja povsem upravičil vlogo favorita. Večji del tekme so bili Angleži izrazito boljši tekmec, si priigrali številne priložnosti, šele v drugem polčasu pa prišli do prednosti, ki mu pred povratno tekmo na široko odpira vrata v finale. Ta bo 25. maja na Wembleyju.

Domači trener Ralf Rangnick je imel kar nekaj težav v ekipi, saj ob že prej "odpisanih" Klaas-Janu Huntelaarju, Christianu Panderju, Mariu Gavranoviću, Christophu Moritzu in Timu Hooglandu in drugimi nazadnje ni mogel na igrišče poslati niti Benedikta Höwedesa. Na drugi strani je Alex Ferguson od vidnejših nogometašev pogrešal Dimitarja Berbatova, Darrena Fletcherja, Rafaela in Johna O'Sheaja.

Tekma se je začela s poskusom Alexandra Baumjohanna, ampak veliko več dela je imel v naslednjih minutah Manuel Neuer v Schalkejevih vratih, saj je moral ustaviti poskuse Rooneyja, Ji-sung Parka in Javierja Hernandeza. Ta je imel v 26. minuti novo izjemno priložnost (pred tem tudi že dve), saj je prišel do strela iz bližine z desne strani, a žogo poslal mimo vrat. Le dve minuti pozneje je iz ugodnega položaja z glavo poskusil Giggs, a se je Neuer izkazal.

Angleži so bili v teh trenutkih dominantna ekipa, ki bi že morala voditi, v 36. minuti je imela znova veliko priložnost, a so bili domači nogometaši dovolj zbrani in borbeni, da so preprečili zadetek. V 38. minuti je do neoviranega strela prišel Fabio, a meril previsoko. V 45. minuti se je sam pred Neuerjem znašel še Giggs, a niti takrat mu ni uspelo premagati Schalkejevega čuvaja mreže.

Drugi polčas se je bolj izenačeno, s priložnostmi na obeh straneh, a do pravega razburjenja je prišlo v 67. minuti, ko je Rooney lepo podal do Giggsa za hrbet Schalkejeve obrambe, izkušeni Valižan pa je nato vendarle ukanil dotlej nepremagljivega Neuerja. Le dve minuti pozneje so rdeči vragi podvojili prednost. V vlogi podajalca se je takrat izkazal Hernandez, v vlogi "eksekutorja" pa je zablestel Rooney.

Prednost Uniteda je bila zanesljiva, tako da je Ferguson hitro "zaprl" igro in v igro poklical Andersona in Paula Scholesa. Izkušeni člani angleškega velikana so znali v končnici umiriti domače in ohraniti prednost (Patrice Evra je v 88. minuti za malo zgrešil cilj za 3:0), ki jim ob prikazanem daje precej možnosti za preboj v veliki finale.

Liga prvakov, polfinale, prvi tekmi:


Schalke : Manchester United 0:2 (0:0)
Giggs (67), Rooney (69)

Sreda, ob 20:45:
Real Madrid – Barcelona

Povratna obračuna bosta odigrana 3. in 4. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.