Šport > Nogomet
10 ogledov

United v težavah: Fergusonu pet tekem!

Ferguson na torkovi tekmi proti Marseillu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je zaradi izjav, ki jih je dal po tekmi s Chelseajem, prejel hudo kazen. Rdeči vragi bodo brez Škota na petih tekmah, Fergie pa bo plačal še 34.500 evrov.

Kar pet tekem, med njimi tudi polfinale pokala FA proti mestnemu tekmecu Manchester Cityju, bo moral brez svojega trenerja Sira Alexa Fergusona preživeti Manchester United. Škotskega stratega je disciplinska komisija angleške nogometne zveze (FA) namreč v sredo kaznovala s petimi tekmami prepovedi vodenja ekipe zaradi njegovih izjav o sodniku Martinu Atkinsonu po marčevski tekmi s Chelseajem (1:2).

Ferguson je po porazu na Stamford Bridgeu govoril, kako se je "bal najhujšega", ko je izvedel, da bo Unitedu tekmo sodil Atkinson. "Želiš si poštenega ali vsaj močnega sodnika, in mi tega nismo dobili," je še dodal Ferguson. Kazen sicer ne bi bila tako huda, če ne bi Ferguson že pred izpadi v Londonu prestajal pogojno kazen zaradi svojih besed o nekem drugem sodniku. Alana Wileyja je namreč po remiju s Sunderlandom (2:2) v lanski sezoni obdolžil, da je "nepripravljen".

Poleg polfinalne tekme v pokalu FA bo moral Ferguson izpustiti še ligaške tekme z Boltonom, West Hamom, Fulhamom in Evertonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.