Šport > Nogomet
468 ogledov

United z dvema avtogoloma zapravil lepo prednost

Manchester United Profimedia
Sevilla z obilo sreče do remija na Old Traffordu.

Nogometaši Manchester Uniteda in Seville so v prvi četrtfinalni tekmi evropske lige igrali neodločeno 2:2. Angleži so imeli pod nadzorom praktično celoten obračun, Španci pa so z obilo sreče in dvema avtogoloma rdečih vragov izid poravnali. Juventus se je na domačem igrišču pošteno namučil s Sportingom, a na koncu le prišel do minimalne zmage.

Z dvema goloma Marcela Sabitzerja je Unitedu dolgo kazalo na rutinsko zmago. Nato pa je najprej avtogol dosegel Tyrell Malacia, ko se je žoga po podaji Jesusa Navasa odbila od nizozemskega branilca in potem še od vratarja Davida De Gee.

Podobno komičen je bil drugi avtogol, ko je žoga po strelu z glavo Youssefa En-Nesyrija zadela Harryja Maguireja in se odbila za hrbet Unitedovega vratarja. Vmes je United igral le z deseterico, saj se je poškodoval Lisandro Martinez, Erik Ten Hag pa je že opravil vse menjave.

Manchester United | Avtor: Profimedia Profimedia

Juventus je imel pred domačimi navijači kar nekaj težav s Sportnigom, a je na koncu prišel do pomembne zmage. Po napaki gostujočega vratarja Antonia Adana je edini zadetek dosegel Federico Gatti. Portugalci so imeli ob koncu še nekaj lepih priložnosti za izenačenje, ki pa jih niso izkoristili.

Feyenoord je doma z identičnim izidom ugnal Romo, edini gol je prispeval Mats Wieffer, Bayer Leverkusen in Union Saint-Gilloise pa sta se razšla z 1:1.

 

Fiorentini na Poljskem visoka zmaga

Nogometaši italijanske Fiorentine pa so v prvi tekmi četrtfinala evropske konferenčne lige na gostovanju pri Lechu Poznanju vpisali visoko zmago s 4:1 (2:1).

Gostujoči nogometaši so na Poljskem povedli že v četrti minuti prek Arthurja Cabrala. Poznanj je po dvajsetih minutah dvoboja izenačil, strelec je bil Kristoffer Velde, a je ob koncu prvega dela prednost italijanskega predstavnika obnovil Nicolas Gonzalez. V drugem delu sta zadetka prispevala še Giacomo Bonaventura in Jonathan Ikone.

Fiorentina | Avtor: Profimedia Profimedia

Do zmage so v prvi tekmi prišli tudi nogometaši Anderlechta, ki so z 2:0 (1:0) ugnali AZ Alkmaar. Za Anderlecht sta tokrat zadela Michael Murillo in Majeed Ashimeru.

Na preostalih dveh obračunih ni bilo zmagovalca. Gent in West Ham sta igrala 1:1 (0:1), Basel in Nica pa 2:2 (1:2).

 

* Evropska liga, četrtfinale, prve tekme:
- četrtek, 13. april:
Feyenoord - Roma                               1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen - Union Saint Gilloise        1:1 (0:0)
Juventus - Sporting                            1:0 (0:0)
Manchester United - Sevilla                    2:2 (2:0)

 

* Konferenčna liga, četrtfinale, prve tekme:
- četrtek, 13. april:
Gent - West Ham                   1:1 (0:1)
Anderlecht - AZ Alkmaar           2:0 (1:0)
Basel - Nice                      2:2 (1:2)
Lech Poznanj - Fiorentina         1:4 (1:2)

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.