Šport > Nogomet
19 ogledov

United z Ligo prvakov do 103 milijonov

Računica za United pokaže, kako dobičkonosno je igrati Ligo prvakov. (Foto: Reut Žurnal24 main
Če Manchester United osvoji Ligo prvakov, bo to sezono zaslužil več kot 100 milijonov evrov, pri čemer v ta znesek niso vključeni prihodki od prodaje klubskih artiklov in sponzorske pogodbe.

Na primeru Manchester Uniteda so izračunali, kako dobičkonosno je igrati in zmagovati v Ligi prvakov. Uefa bo zmagovalca letošnje Lige prvakov nagradila z osmimi milijoni funtov, poraženca pa s 4,6 milijona. To pomeni, da lahko Manchester United, če naslednjo soboto na Wembleyju zmaga, z računa Uefe letos prejme 49,4 milijona funtov (56 milijonov evrov). Gre za rekordno nagrado, saj je lanski prvak Inter od Evropske nogometne zveze dobil 42,9 milijona funtov (približno 47 milijonov evrov). A s tem se letošnji prihodki angleških prvakov še ne končajo. 22,6 milijona funtov bodo dobili iz televizijskih pravic, od vstopnic za šest domačih tekem Lige prvakov pa so zaslužili okoli 19 milijonov funtov (dobre tri milijone na tekmo). Če to seštejemo, dobimo približno 91 milijonov funtov oziroma dobre 103 milijone evrov. Ta znesek pa ne vsebuje prihodkov iz sponzorskih pogodb in prodaje klubskih artiklov. Tako Manchestru ne bo težko poplačati davkov in plač igralcev, trenerjev in ostalih delavcev (za zmago v finalu Lige prvakov prav vsi dobijo dodaten honorar).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.