Šport > Nogomet
16 ogledov

United začel v stilu - osvojil superpokal

Van der Sar Rooney Carrick proslava sampanjec zmagovalci slavje veselje
1/23
Žurnal24 main
Tradicionalni uvod v angleško nogometno sezono je na Wembleyju dobil Manchester United. Rdeči vragi so z goli Antonia Valencie, debitanta Javierja Hernándeza in Dimitra Berbatova premagali Chelsea (3:1).

Sezono 2010/11 je s prvim kosom srebrnine odprl Manchester United, ki je bil na Wembleyju v tekmi angleškega superpokala boljši od aktualnih prvakov Chelseaja. Ekvadorec Antonio Valencia je v prvem polčasu zabil za vodstvo rdečih vragov, ki ga je v nadaljevanju na svojem debiju podvojil rezervist Javier Hernández. Salomon Kalou je vrnil nekaj upanja Londončanom, a je Dimitar Berbatov z lepim lobom v sodniškem podaljšku končal vse dvome.

Res sem zabil nenavaden gol - brcnil sem si žogo v obraz in šla je notri.
Javier Hernández

United je tekmo začel z napadalnim dvojcem Wayne Rooney - Michael Owen in ravno Rooney, ki je pred sezono poskrbel za nekaj ekscesov v prostem času, je poskrbel za prvo priložnost na tekmi. Z dolgo žogo je ujel "spečega" Ashleyja Colea, kateremu je pobegnil Valencia, ki pa je nato slabo poizkušal z lobom. Leva stran modrih je puščala na vse strani, saj je Ekvadorec že čez nekaj minut spet pobegnil, volej Paula Scholesa pa je zletel visoko prek vrat. Izjemno dinamičen začetek tekme je zaključil prvi nevarni poizkus Londončanov, ko je Edwin van der Sar izpustil močan strel Nicolasa Anelkaja, odbitka pa Kalouju ni uspelo pospraviti v mrežo.

Solidno razpoloženi Rooney je v 18. minuti spet pobegnil ožji obrambi, a je njegov strel za malo zgrešil daljšo vratnico Henriqueja Hilaria. Tekma je ohranila visok tempo, a priložnosti so postajale vse redkejše. "Plavajoči" levi del obrambe Chelseaja pa je preprosto moral kapitulirati in tudi je - Scholes je z lepo diagonalno podajo našel Rooneyja, ta pa je iz težkega položaja lepo vrnil žogo v kazenski prostor, kjer jo je pričakal Valencia za lahkih 1:0.

Pred začetkom drugega polčasa je Sir Alex Ferguson opravil kar trojno menjavo, Javier Hernández pa je dočakal svoj debi na angleških zelenicah. V 60. minuti je reagiral tudi Carlo Ancelotti, ko je v ogenj poslal Didierja Drogbaja, a ni bilo dolgo, ko je Chelsea padel v še globlji zaostanek. Spet je Valencia "zlomil" Colea in podal v sredino, kjer je Hernández z redko videnim strelom (žoga se mu je od noge odbila v glavo) zabil svoj premierni zadetek v dresu Uniteda. Kalou je sedem minut pred koncem sicer znižal izid, po tem ko je Van Der Sar ubranil poizkus Daniela Sturrridgea, a so vragi zdržali. Tik pred iztekom časa je po lepi podaji Nanija piko na i z lobom dodal še Bolgar Berbatov.

Izjava po tekmi:

Javier Hernández, strelec gola za Man. United:
"Neverjetno je bilo zadeti in zmagati na tej tekmi. Res sem zabil nenavaden gol - brcnil sem si žogo v obraz in šla je notri. Cela ekipa je polna dobrih ljudi in želimo si osvojiti prvenstvo. Zelo vesel sem, da sem tukaj."

Angleški superpokal (Community Shield), Wembley:

Chelsea : Manchester United 1:3 (0:1)
Kalou (83); Valencia (41), Hernández (76), Berbatov (90) 

Carlo Ancelotti has not ruled out Chelsea winning more than two major trophies this season - but would gladly take a repeat of last term's double success.

The Blues kick off their 2010-11 campaign on Sunday at the venue where they ended the 2009-10 season: Wembley.

After the Community Shield clash with Manchester United, the real business begins for Ancelotti's men as they try to defend their Barclays Premier League and FA Cup successes.

That represented the most successful season in the club's history, but there was still a twinge of disappointment at Stamford Bridge as the Champions League once again proved elusive.

Despite losing big-name players in the shape of Michael Ballack and Joe Cole this summer, Ancelotti insists he still has a squad capable of competing - and even winning - on all fronts.

Asked if Chelsea could win more than two major trophies, he said: "More? Maybe.

"I think that last year, we did the best. I think every player did the best possible.

"We want to do the same. We are able to do this.''

The Italian added: "I think we have to be competitive in all the competitions, not only in the Premier League and not just in the Champions League.

"Obviously, they are fantastic competitions.

"We did very well in the Premier League; we hope to do better in the Champions League.''

Ahead of the game, United boss Sir Alex Ferguson has not ruled out using Wayne Rooney in tandem with new-boy Javier Hernandez this season.

Rooney scored an impressive 34 goals last term after Ferguson opted to use his number one striker largely on his own.

Dimitar Berbatov and Michael Owen are again around to lend support but the Red Devils also have another predator on their books now in the form of Hernandez.

Already the Mexico World Cup star has scored three times in as many pre-season games, including one against United for his old club Chivas, and will be out to make it four on the trot at Wembley.

Such form will not be easy for Ferguson to ignore once the competitive action starts next weekend, and the Old Trafford chief admits he could be tempted to play his new recruit alongside his Rooney.

"We have not tried anything like it yet but we have played two strikers in the past,'' conceded Ferguson.

"It doesn't mean it will happen every week but it will happen on some occasions.

"Hernandez has had a good start. He is an intelligent player with tremendous pace and penetration.

"The Mexican league is tough, so bringing players to England from there is not going to be a problem.''
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.