Šport > Nogomet
13 ogledov

United zavrnil 11,5 milijona + Mata ali Luiz za Rooneyja

wayne rooney EPA
Po poročanju otoških medijev je Manchester United v sredo zavrnil konkretno ponudbo Chelseaja za njihovega napadalca Wayna Rooneyja.

Chelsea, ki z novim trenerjem Joséjem Mourinhom prek medijev že dalj časa dvori Waynu Rooneyju, naj bi za napadalca angleške nogometne reprezentance Manchester Unitedu ponudil 11,5 milijona evrov in vezista Juana Mato ali branilca Davida Luiza.

Rooneyjeva prihodnost na Old Traffordu je pod vprašajem vse od konca sezone, ko je bivši trener Sir Alex Ferguson razkril, da je zavrnil njegov zahtevek za prestop, nekdanji član Evertona pa je predčasno zapustil priprave in novega trenerja Davida Moyesa, ki mu je jasno povedal, da ga vidi le kot menjavo Robinu van Persieju.

Jezen in zmeden

Številni mediji so v torek poročali, da je Rooney zaradi zadnjih izjav svojega novega (in nekdanjega) šefa "jezen in zmeden", medtem ko se po povratku v domovino po posebnem programu pripravlja na novo sezono.

Za Rooneyja naj bi se resno zanimal tudi Arsenal, toda sredina ponudba Chelseaja, o kateri med drugim poročata BBC in Daily Mail, je prva konkretna, ki je prišla v Manchester.

Trpela bi tudi reprezentanca

Da sta v ponudbo vključena tudi Luiz in Mata je vsaj manjše presenečenje, glede na to, da je bil Mata izbran za najboljšega igralca kluba v lanski sezoni po izboru navijačev, Luiz pa je blestel na nedavnem pokalu konfederacij.

Da Mourinho na oba ne računa, se je sicer špekuliralo že nekaj tednov, Portugalec pa je v novem medijskem "napadu" na Rooneyja že dejal, da bi lahko, če v novi sezoni ne bo igral dovolj redno, zaradi tega trpela tudi angleška reprezentanca, ki se bori za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.