Šport > Nogomet
22 ogledov

Unitedova generacija 92' spet skupaj

1/11
Žurnal24 main
Čas se bo na Old Traffordu naslednji teden zavrtel nazaj: na poslovilni tekmi Garyja Nevilla se bo zbrala večina zlate generacije Manchester Uniteda, ki je Evropi vladala na prelomu tisočletja. Jih prepoznate?
Zdaj, ko prihaja še David Beckham, bo skupaj z Nickyjem Buttom, Philom Nevillom, Scholesom in Giggsom to izjemen dogodek. Zelo lepo je spet združiti te nogometaše. Brez dvoma so ustvarili izjemno ozračje v klubu, že takoj ko so se prvič pridružili ekipi.
Sir Alex Ferguson

Kar nekaj težav so imeli organizatorji poslovilne tekme Garyja Nevilla, saj se je za čvrste pogajalce spet izkazal ameriški LA Galaxy. Američani so po dolgem pregovarjanju le popustili in svojemu zvezdniku Davidu Beckhamu dovolili, da se udeleži velikega spektakla, ki bo na Old Traffordu na sporedu naslednji teden.  Na zelenici bodo navijači Manchester Uniteda tako spet videli Beckhama, brata Neville, Nickyja Butta, Paula Scholesa in Ryana Giggsa, ki so vsi že potrdili udeležbo na torkovi tekmi.

"Zdaj, ko prihaja še David Beckham, bo skupaj z Nickyjem Buttom, Philom Nevillom, Scholesom in Giggsom to izjemen dogodek. Zelo lepo je spet združiti te nogometaše," je bil navdušen tudi Sir Alex Ferguson, "oče" mitske generacije rdečih vragov. "Brez dvoma so ustvarili izjemno ozračje v klubu, že takoj ko so se prvič pridružili ekipi. Tudi nam pomaga, saj si Garyjevo služenje klubu zasluži dobro predstavo Manchester Uniteda. Neville nam je izjemno dobro služil in upam, da ga bo pozdravilo toliko navijačev, kot si jih tudi zasluži."

Če bi moral izbrati samo enega, potem bi zaradi njune zgodovine in zaradi vsega, kar sta dosegla, moral izbrati Paula Scholesa ali Ryana Giggsa. Oba sta bleščeč vzor za vsakega nogometaša.
Andrés Iniesta

Iniesta: "Scholes in Giggs 'bleščeč vzor' za vsakega nogometaša!"
Točno teden dni pred finalom Lige prvakov je svoja nasprotnika pohvalil tudi Barcelonin vezist Andrés Iniesta. Mali španski vezist je skupaj s Xavijem Hernándezom pred dvema letoma sicer zasenčil Paula Scholesa in Ryana Giggsa, a je tako kot njegov soigralec izrazil občudovanje do obeh Unitedovih veteranov:

"(Wayne) Rooney je eden izmed najboljših nogometašev na svetu in zelo rad ga gledam. Prav tako imajo Nanija in zelo dobro obrambo. Toda če bi moral izbrati samo enega, potem bi zaradi njune zgodovine in zaradi vsega, kar sta dosegla, moral izbrati Paula Scholesa ali Ryana Giggsa. Oba sta bleščeč vzor za vsakega nogometaša," je povedal Iniesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.