Šport > Nogomet
23 ogledov

Unitedu naslov spolzel iz rok?

Alex Ferguson se boji, da je bil tokratni remi usoden v bitki za prvaka. (Foto: Žurnal24 main
"Mislim, da nam je s tem remijem naslov spolzel iz rok," meni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson, saj pričakuje, da bodo po Chelseajevi torkovi tekmi za njimi zaostajali težko ulovljive štiri točke.

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson se predaja. Potem ko so minuli konec tedna v 34. kolu Premier League brez Wayna Rooneyja odigrali 0:0 z Blackburnom, po njegovem mnenju nimajo več možnosti, da še četrtič zapored osvojijo angleško prvenstvo. Če Chelsea, ki svojo tekmo tega kola igra v torek z Boltonom, zmaga, bo imel pred zadnjimi štiri tekmami štiri točke prednosti. Torej je vendarle še vse odprto, a Ferguson se boji predvsem naslednje tekme s trenutno zelo vročim Manchester Cityjem. Tudi tretji Arsenal še ni odpisan, saj ima pred sredino tekmo s Tottenhamom le dve točki manj od Uniteda.

"Mislim, da nam je s tem remijem naslov spolzel iz rok. Zdaj nam bo zelo težko ubraniti naslov prvaka. Novo življenje dobimo le, če v torek spodrsne Chelseaju, a sam mislim, da jih z Boltonom čaka lahka tekma," razlaga sir Ferguson. "Naslova ne osvojiš, če ne zmagaš takšnih tekem, kot je bila tokratna. Morali bi zmagati vse do konca sezone, pa smo pogrnili že na prvi. To je veliko razočaranje." Očitno je, da je za United nujno potreben Rooney, za katerega se še ne ve, ali bo po poškodbi nared za City. "Brez njega niso isti," izpostavlja pomembnost Rooneyja trener Blackburna Sam Allardyce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.