Šport > Nogomet
33 ogledov

Upanje še živi: Thiago Silva "hoče v Barço"

Thiago Silva PSG Paris Saint Germain Barcelona četrtfinale Liga prvakov EPA
Čeprav je predsednik Paris Saint-Germaina Nasser Al-Khelaifi že zatrdil, da branilec Thiago Silva ni naprodaj, še vedno ni jasno, če bo Brazilec tudi zares ostal.

Velika želja trenerja Tita Vilanove o prihodu Thiaga Silve k Barceloni morda le ni tako nemogoča, kot se je zdelo še pred nekaj dnevi, ko so iz Paris Saint-Germaina jasno zatrdili, da svojega najdražjega posameznika ne bodo prodali za nobeno ceno.

"Nogometaša je zavedla Barcelona in vse to, kar mu je v Braziliji v zadnjem mesecu dejal njegov soigralec Dani Alves, s katerim je osvojil pokal konfederacij. Thiago Silva je svojim svetovalcem že dejal, da bi mu bilo všeč oditi k Barçi. Igralec in njegov agent sta pustila vrata odprta," v prispevku z naslovom "Thiago Silva: 'Želim v Barço'" pišejo kolegi na spletni strani španskega športnega dnevnika MARCA (www.marca.com).

Počuti se osvobojenega

Eden zvezdnikov nedavno končanega pokala konfederacij naj bi si že lani želel prestopa k Barceloni, a je pri odhodu k PSG pretehtal njegov dogovor s športnim direktorjem Leonardom. Thiago Silva naj bi po poročanju MARCE zdaj čutil, da je izpolnil svoj del dogovora in pogleduje proti katalonski prestolnici.

"Ne smemo pozabiti tudi na dva pomembna faktorja. Prvi je zanimanje, ki ga je zanj pokazal Tito Vilanova, ki ga je osebno kontaktiral, da bi mu povedal, naj sprejme ponudbo za igranje pod njegovim vodstvom. Drugi je odhod Carla Ancelottija v Real Madrid. Italijanski trener je bil tisti, ki ga je iz Milana pripeljal za svoj projekt, zdaj pa ga ni več. Zato se igralec počuti osvobojenega," nadaljujejo španski kolegi.

Barcelona ima denar

Pomemben faktor bi bil tudi prihod njegovega reprezentančnega soigralca Davida Luiza iz Chelseaja, kjer si ga očitno ne želi imeti novi trener modrih José Mourinho. Po prepričanju MARCE je PSG "zelo blizu" podpisu pogodbe z dolgolasim branilcem, ki bi nadomestil Thiaga Silvo ob morebitnem odhodu k Barceloni.

Čeprav bo šlo za drag prestop, je Barcelona po nedavnih izjavah predstavnika upravnega odbora Tonija Freixe sposobna plačati za vsak prestop, ki bi si ga pred novo sezono želel Vilanova, tudi slabih 50 milijonov evrov, ki jih bo za Brazilca prav gotovo zahteval PSG.

Velika težava bo tudi njegova ogromna plača, ki jo je po prihodu iz AC Milana leta 2012 za igranje v Parizu dobil Silva. Slednja se giblje v višini osmih milijonov evrov, kar bi povsem porušilo plačno strukturo v slačilnici Blaugrane, a so iz pisarn Camp Noua že sporočili, da pripravljajo načrt tudi v tej smeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.