Šport > Nogomet
24 ogledov

Upor navijačev Cityja: Arsenalu ne dajo 76 evrov

navijač bakla dim Manchester City Queens Park Rangers QPR Premier League Anglija EPA
Angleški prvoligaš Arsenal je v sredo na svoj naslov dobil skoraj tretjino vstopnic, ki so jih vrnili razjarjeni navijači Manchestra Cityja. Privrženci aktualnih angleških prvakov so se namreč uprli visoki ceni (76 evrov), ki so jo topničarji postavili za prihajajočo ligaško tekmo na stadionu Emirates.

Manchester City je moral Arsenalu vrniti skoraj tretjino vstopnic, ki jim jih je londonski klub namenil za prihajajočo tekmo Premier League. Eden od najbogatejših klubov na svetu bo tako, ironično, zaradi ne tako bogatih navijačev imel manjšo podporo na stadionu Emirates.

Arsenalovi navijači že leta plačujejo najdražje vstopnice v angleškem prvenstvu, po manjših uporih njihovih najzvestejših navijačev, ki imajo dovolj izkoriščanja s strani kluba, pa se je zdaj topničarjem pridružilo več sto navijačev angleški prvakov.

Ti nočejo plačati visoke cene (76 evrov) za ogled ligaške tekme, h kateri morajo seveda prišteti še potne stroške (več kot 300 km poti) ter morebitne izdatke za hrano in pijačo. Po poročanju Guardiana je vstopnice zavrnilo kar 912 od Cityjevih 3.000 gostujočih navijačev.

Tekma Arsenal – City spada pod tekme A-kategorije, ki jim pripada najvišja cena. Tudi Arsenalovi navijači morajo tako za primerljive sedeže odšteti 76 evrov, čeprav naj bi se vstopnice v zadnjih vrstah prodajale po vsaj dvakrat višji ceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.