Šport > Nogomet
22 ogledov

Uradna žoga EP

To je uradna žoga EP 2008. Žurnal24 main
Na žrebu skupin za EP 2008 sta adidas in UEFA razkrila uradno žogo tekmovanja adidas EUROPASS. Nova struktura površine žoge omogoča popoln nadzor in usmeritev v vseh vremenskih pogojih.
 

adidas EUROPASS

optimalni oprijem med žogo in čevljem ali rokavico;
več moči, več skrenitve in več nadzora;
vzajemno delovanje med žogo in čevljem v vseh vremenskih pogojih

Na žrebu skupin za evropsko nogometno prvenstvo 2008 v Avstriji in Švici sta adidas in UEFA predstavila uradno žogo tekmovanja “ adidas EUROPASS ”. Nova struktura površine žoge omogoča igralcem popoln nadzor in usmeritev v vseh vremenskih pogojih. Izredno fina površina zunanje plasti zagotavlja optimalni oprijem med žogo in čevljem ali rokavico. Ime EUROPASS se nanaša na evropsko prvenstvo, na vez med obema državama gostiteljicama ter predstavlja vsako podajo, ki se bo odvila na prvenstvu stare celine. Nenazadnje pa simbolizira tudi sodelovanje med vsemi navijači, ki bodo odpotovali v Avstrijo in Švico na tekme.

Žoga adidas EUROPASS © adidas

 
Adidas EUROPASS kombinira tradicijo z modernim. Klasične barve – osnovna bela barva s črnimi pikami – spominjajo na pretekla desetletja, njena vezava z okroglimi, dinamičnimi elementi v srebrni in rdeči pa prinaša inovativno in zelo moderno obliko. Tako kot obe državi združujeta tradicijo s kreativnostjo in se lahko pohvalita z mnogo inovacijami na področju razvoja novih izdelkov. Zastavi obeh držav sta zajeti v dizajn žoge z osmimi krogi. Dvanajst črnih pik pa vsebuje individualne grafične elemente, ki jih je razvila UEFA in spremljajo logotip EP. Ti elementi predstavljajo strast, prijateljstvo, akcijo, trening, navijače in zmagoviti gol.

Adidas že od leta 1970 dobavlja uradne žoge za vse velike dogodke pod okriljem organizacij UEFA in FIFA. Žoga Adidas Telstar iz leta 1972 je bila ena prvih nogometnih žog, ki so jo krasili črni peterokotniki. Oblika žoge Telstar je postala standard proizvodnje nogometnih žog vse do leta 2006. Adidas Etrusco Unico , žoga za EP 1992, je bila prva tekmovalna žoga s penasto konstrukcijo, ki omogoča višjo hitrost in večjo mehkost. Žoga Roteiro izdelana za prejšnje EP pa je predstavljala revolucijo, saj jo je proizvodni proces termične vezave naredil bolj obstojno, natančno in odzivno kot kdajkoli prej.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.