Šport > Nogomet
773 ogledov

Uradno imenovanje Katanca samo še vprašanje časa

srečko katanec Epa
Slovenski nogometni strokovnjak Srečko Katanec naj bi prevzel vodenje uzbekistanske reprezentance.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je tik pred tem, da prevzame vodenje reprezentance Uzbekistana. Novice o možnem odhodu v to nekdanjo sovjetsko republiko so se pojavile že prejšnji teden, danes pa je Katanec že na pogovorih v Taškentu.

Po navedbah uzbekistanskih medijev je uradno imenovanje slovenskega stratega samo še vprašanje ur, dneva ali v najslabšem primeru dveh.

Novico so potrdili tudi različni družbeni mediji, med drugim pa so mu veliko sreče v novi službi prek Twitterja že zaželeli tudi pri iraški zvezi, kjer je 58-letnik nazadnje opravljal selektorsko funkcijo. Ob fotografijah Katančevega prihoda v Taškent so zapisali, da mu želijo vse najboljše.

Nekdanji slovenski selektor je Irak prevzel septembra 2018. Na 25 tekmah je slavil 14-krat in izgubil le štirikrat. Po odstopu julija ga je zamenjal sloviti Nizozemec Dick Advocaat.

Katanec je slovensko reprezentanco vodil v letih 1998 do 2002 in 2013 do 2017. Slovenijo je popeljal na dve veliki tekmovanji (EP 2000, SP 2002), nazadnje pa je bil neuspešen v kvalifikacijah za SP 2018, kar je bilo zadnje dejanje njegovega drugega mandata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.