Šport > Nogomet
13 ogledov

Uradno: Rossi nazaj v Palermu!

Takole se je vodilnega gola na siciljskem derbiju veselil Francesco Lodi, ki pa
1/42
Žurnal24 main
Palermo je na siciljskem derbiju proti Catanii doživel enega najhujših porazov v zgodovini kluba (0:4). Pred vrati menjava trenerja - vrača se Delio Rossi! Juventus na večerni tekmi premagal Romo (2:0).
Zampariniju počil film: vrača se Rossi?!
Komedija zmešnjav pri Palermu, ki iz dneva v dan bolj spominja na "kavbojski" klub, dobiva novo poglavje. Predsednik kluba Maurizio Zamparini je po težkem porazu proti Catanii celo namignil, da bi se lahko v klub vrnil šele nedavno odstavljeni Delio Rossi. "Želim si prespati eno noč, preden se odločim," je novinarjem o usodi Serseja Cosmija povedal Zamparini, preden je dodal: "Ne delam si iluzij in dobro vem, da je Rossi v tem trenutku edini, ki lahko reši to ekipo!" Nekaj čez 23. uro zvečer so bile novice potrjene na uradni strani Palerma: 33 dni po poslovilni novinarski konferenci je Rossi postal novi (stari) trener Palerma!

Brez poškodovanega Josipa Iličića, ki ga ni bilo v kadru za tekmo, je Palermo nadaljeval brezzobe predstave pred golom in na derbiju Sicilije visoko klonil pred velikim tekmecem Catanio. Vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu, ko je najprej vodstvo domačih zakuhal reprezentančni branilec Federico Balzaretti, ki je nespametno vračal žogo proti vratarju Salvatoreju Siriguju in zabil celo avtogol.

GALERIJA

Reakcija trenerja Serseja Cosmija je bila menjava Armina Bačinovića s Javierjem Pastorejem, a z nezainteresiranim Argentincem je igra rožnatih povsem razpadla. Palermo sicer ostaja osmi, toda bitka za Evropo se zdi dokončno izgubljena. Celotno tekmo sta na klopi rožnatih presedela Siniša Andjelković in Jasmin Kurtić.

Vroč sprejem za nogometaše Palerma
Porazov z osovraženimi nasprotniki noben navijač ne prenese dobro, še posebej pa to velja za tiste s Sicilije. To so lahko na lastni koži prvič občutili tudi vsi trije Slovenci, ki so se z rožnatim avtobusom osramočeni vrnili na stadion Renza Barbere, kjer jih je pričakalo sto razjarjenih "tifosov". Ti so žvižgali praktično celotni ekipi, kjer si je enega redkih aplavzov bojda prislužil zgolj Mauricio Pinilla. Italijanski kolegi poročajo, da so "nekaj besed" spregovorili tudi z Andjelkovićem in peli pesmi v podporo Deliu Rossiju, ki naj bi se v ponedeljek tudi uradno vrnil na čelo kluba.

Handanovič premagan po 628 minutah igre
Kar 628 minut (brez sodnikovih podaljškov) ali skoraj enajst ur je Samir Handanovič ohranjal nedotaknjenost mreže Udineseja, ki je končno "padla" na gostovanju pri Lecceju. Kar je nazadnje 30. januarja uspelo Juventusovemu vezistu Claudiu Marchisiu, je tokrat uspelo mlademu Rimljanu Andrei Bertolacciju. Produkt Romine nogometne šole in mladi italijanski reprezentant je slovenskega čuvaja mreže premagal v 48. in 65. minuti, s katerim je ustavil nalet belo-črnih, ki so se v zadnjih kolih spogledovali celo z Ligo prvakov.

Policisti prijeli "bombaša"
Italijanska policija je pred derbijem aretirala gostujočega navijača, ki je želel na stadion Guiseppe Meazza prinesti eksploziv in orožje. Po poročanju italijanske spletne strani repubblica.it naj bi šlo za 35-letnega Marca Righetta, sicer vodjo navijaške skupine nogometašev Milana, ki je imel v avtu doma narejeno bombo, policisti pa so pri njemu zasegli še štiri nože in kij.

Konec dominacije? AC Milan po zmagi nad Interjem korak do scudetetta!
Po letih tavanja za mestnim tekmecem Interjem je AC Milan v soboto na velikem derbiju tudi dokončno potrdil povratek na italijanski vrh, ki nanj čaka že vse od leta 2004. Koliko lahko pomeni ena tekma? Nogometaši obeh ekip se pred derbijem na San Siru niso mogli zediniti, kot kaže, pa bomo odgovor o tem dobili v naslednjih sedmih kolih. Nesporni junak večera je postal Brazilec Alexandre Pato, ki je mrežo Interja zatresel v obeh polčasih, za končnih 3:0 pa je iz 11 metrov zadel rezervist Antonio Cassano. Večni problematik je bil kasneje celo komično izključen, že prej pa je pod prho odšel Interjev Cristian Chivu.

Od prve minute so navijači ostali brez dvoboja med Cassanom in Giampaolom Pazzinijem, saj je od stožiškega dueta tekmo začel zgolj strelec Nerazzurrov, ki so v zaostanek padli že po prvem napadu na tekmi. Pisana obramba Interja s Chivujem in Andreo Ranocchio je kapitulirala že po nekaj več kot 30 sekundah, ko jima je pobegnil Robinho, potem ko ga je s pravočasnim posredovanjem zaustavil vratar Julio Cesar pa je prazno mrežo zatresel Pato. Infarktni začetek tekme se ni prenesel v nadaljevanje, kjer je pobudo počasi, a zanesljivo začel prevzemati Inter. Samo nekaj izjemnim posredovanjem Christiana Abbiatija in neverjetni zapravljeni priložnosti Samuela Eto'oja se Milan lahko zahvali, da je na odmor odšel z minimalno prednostjo.

Tudi nadaljevanje se ni začelo dobro za varovance Leonarda, saj je Chivu kot zadnji mož obrambe podrl Pata in si prislužil zgodnjo pot pod prho, po dogodku iz 54. minute pa Inter ni več našel poti nazaj. Pato je po lepi akciji in podaji Ignazija Abateja iz sicer sumljivega položaja povišal na 2:0, tako da so lahko Rossoneri ob koncu v igro poslali celo Cassana. Napadalcu italijanske reprezentance je v vsega nekaj minutah uspelo izsiliti enajstmetrovko, zabiti gol in si prislužiti izključitev. Po zadetku je namreč proslavljal s slečenim dresom, nato pa si je s ciničnim prekrškom prislužil enega najbolj neumnih rdečih kartonov v zgodovini nogometa.

Nova norišnica v Neaplju, glavni "norec" - Cavani!
Napoli se je na krilih zdaj že rekordnega strelca Edinsona Cavanija vrnil po zaostanku z 0:2 proti Laziu, zmaga pa je južnjake vodilnemu AC Milanu spet približala na vsega tri točke zaostanka. Urugvajski napadalec Napolija je zabil že svoj 23., 24. in 25. gol v sezoni, kar so številke, ki jih v sinjemodrem dresu ni dosegel še niti en nogometaš, niti legendarni Diego Armando Maradona. Rimljani so po golih Stefana Maurija in Andreja Diasa prišli že do navidez nedosegljive prednosti, toda Napoli je še enkrat več potrdil, da s Cavanijem v postavi ne odneha do zadnje minute.

Kar nekaj pripomb je bilo slišati iz tabora nekdanjega Napolijevega trenerja Edija Reje, saj so "Laziali" prek Cristiana Brocchija zadeli za 3:2 (žoga se je od prečke odbila čez črto), toda sodniki gola niso priznali. Gostje prav tako niso bili ravno navdušeni nad dosojeno enajstmetrovko in Cavanijevim zmagovitim golom, ki naj bi bil dosežen iz prepovedanega položaja.

Krhin zaigral prvič po januarju, a z Bologno izgubil v Brescii
Slovenski reprezentant Rene Krhin je po 18. januarju in tekmi proti Napoliju v italijanskem pokalu spet zaigral za Bologno. Nekdanji nogometaš Interja je bil vedno znova v kadru "špagetarjev", toda na klopi sedel zgolj na tekmi proti Romi v drugem delu februarja.

Tokrat je malce nepričakovano dobil priložnost kar od prve minute gostovanja pri Brescii, kjer je skupaj s soigralci že po manj kot 10 minutah igre zaostajal z 0:2. Še pred polčasom je Marco Di Vaio sicer zbudil nekaj upanja v gostujočih vrstah, a ga je v 65. minuti iz 11 metrov dokončno pogasil Andrea Caracciolo. Krhin je igro zapustil dobrih 10 minut pred koncem, ko ga je zamenjal Ivan Radovanović.

Odsotnost Buffona blagoslov za Juventus: Storari blestel na Olimpicu!
Še pred začetkom tekme proti Romi je moral Juventusov trener Luigi Del Neri opraviti nepriljubljeno potezo, saj je na tribuni zaradi bolezni pustil Gianluigija Buffona. Toda ob odsotnosti kapetana je blestela njegova rezerva - Marco Storari je z nekaj lepimi obrambami, skupaj z goloma Miloša Krasića in Alessandra Matrija v drugem polčasu, stari dami prinesel veliko zmago v bitki za Evropo. Bianconeri za Romo na sedmem mestu zaostajajo le še za dve točki.

Lestvica:
1. AC Milan 65 točk
2. Napoli 62
3. Inter Milan 60
4. Udinese 56
5. Lazio 54
6. Roma 50
7. Juventus 48
8. Palermo 43
...
11. Bologna 40
12. Genoa 39
13. Chievo 36
...
18. Cesena 30
19. Brescia 29
20. Bari 20

Italijanska liga, 31. kolo:

Brescia : Bologna 3:1 (1:1)
Hetemaj (3), Zoboli (9), Caracciolo (65/11-m); Di Vaio (30)
Krhin (Bologna) je igral do 79. minute.

AC Milan : Inter Milan 3:0 (1:0)
Pato (1, 62), Cassano (90)
RK: Cassano (90/AC Milan); Chivu (54/Inter)

Napoli : Lazio 4:3 (0:1)
Dossena (60), Cavani (62, 82/11-m, 88); Mauri (29), Dias (57), Aronica (68/a.g.)
RK: Biava (80), Sculli (90/oba Lazio)

Catania : Palermo 4:0 (0:0)
Balzaretti (48/a.g.), Bergessio (61), Ledesma (67), Pesce (77)
Bačinović je igral do 52. minute, Kurtić in Andjelković sta sedela na klopi, Iličić (vsi Palermo) je poškodovan.

Chievo : Sampdoria 0:0
Jokić je igral do 46. minute, Cesar (oba Chievo) od 46. minute.

Lecce : Udinese 2:0 (0:0)
Bertolacci (48, 65)
Handanovič (Udinese) je odigral celo tekmo.

Cesena : Fiorentina 2:2 (1:1)
Jimenez (18), Caserta (86); Gilardino (35), Montolivo (69)

Genoa : Cagliari 0:1 (0:1)
Acquafresca (16)

Parma : Bari 1:2 (0:0)
Amauri (81); Parisi (63), Alvarez (90)

Roma : Juventus 0:2 (0:0)
Krasić (60), Matri (74)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.