Šport > Nogomet
142 ogledov

URADNO: Simon Rožman je novi trener Maribora

simon rožman Epa
Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman je novi trener slovenskega nogometnega kluba Maribor, so Štajerci potrdili na Twitterju. Pogodbo so sklenili do leta 2024.

Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman je prevzel Maribora. Pogodbo so sklenili do leta 2024. Dodali so, da so podpisali dogovor s trenerjem ki je osvojil slovenski pokal z Domžalami in hrvaški pokal z Rijeko ter s svežimi izkušnjami z igranjem v skupinskem delu evropskega tekmovanja.

"Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa s svojo ekipo prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi bili v bližnji in daljni prihodnosti uspešni ter izpolnili klubske cilje," je za spletno stran kluba v prvi izjavi pojasnil Rožman.

Pred sedmimi leti je bil najmlajši trener v slovenski ligi. "Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgoročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi," je dodal novi trener Maribora.

simon rožman | Avtor: NK Maribor/Twitter NK Maribor/Twitter
Nasledil je Maura Camoranesija, Argentinca z italijanskim potnim listom in nekdanjega italijanskega reprezentanta, s katerim je vodstvo vijoličastih 23. februarja prekinilo sodelovanje. Prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek, v sredo pa bo moštvo odšlo na priprave v Čatež.

Ob odhodu Camoranesija je prenehalo tudi sodelovanje Mariborčanov z Oliverjem Bogatinovim na mestu športnega direktorja kluba. To mesto je tedaj prevzel Marko Šuler. Ekipo na igrišču je v tem času vodil prejšnji pomočnik trenerja Saša Gajser.

Rožman je bil do 27. februarja letos trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Svoj odstop je ponudil po domačem prvenstvenem porazu proti Hajduku (0:1), uprava reškega kluba pa ga je tedaj sprejela.

Rožman je na Reko prišel konec septembra 2019 in s klubom z Rujevice leta 2020 osvojil hrvaški pokal, v tej sezoni pa se je Rijeka prebila tudi v skupinski del evropske lige, kjer je v konkurenci Napolija, Reala Sociedada in Alkmaarja v skupini F zbrala štiri točke, a bila zadnja.

Sedemintridesetletni Rožman si je trenersko ime ustvaril v slovenski prvi ligi, kjer je vodil Celje in Domžale. Mnogi so po njegovi prekinitvi sodelovanja s klubom iz Reke že namigovali, da bi lahko postal novi trener Maribora, ko se je ta konec februarja razšel z Camoranesijem.

"Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu," je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Šuler.

Dodal je: "To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.