Šport > Nogomet
27 ogledov

Uradno: Terryju vzeli kapetanski trak!

Lampard Terry Reuters
John Terry je v petek danes dokončno izgubil kapetanski trak v angleški nogometni reprezentanci. Zaradi obtožb o rasizmu, ki visijo nad glavo kapetana države in Chelseaja, je FA v petek potegnila eno ključnih potez pred začetkom Eura 2012.

John Terry je, spet, tokrat pa verjetno za vselej, izgubil kapetanski trak angleške nogometne reprezentance. Problematični branilec Chelseaja se je na črnem spisku selektorja Fabia Capella znašel že po aferi z nekdanjim dekletom soigralca Wayna Bridgea pred dvema letoma. Nedavne obtožbe o rasističnih opazkah, ki naj bi jih na ligaški tekmi namenil branilcu Queens Park Rangers Antonu Ferdinandu, pa bodo ikono londonskega kluba, kot kaže, dokončno stale kapetanskega traku. Sojenje v "primeru Ferdinand" se bo sicer začelo šele po Euru 2012, a so se pri angleški nogometni zvezi (FA) odločili za pogumen korak.

"Po odločitvi, da se sojenje proti Johnu Terryju preloži na julij, FA potrjuje, da (Terry, op. a.) ne bo kapetan Anglije, dokler obtožbe proti njemu niso razrešene," so sporočili na svoji uradni spletni strani www.thefa.com. Dodali so še, da bo Terry na voljo selektorju Capellu za naslednjo reprezentančno akcijo, ki bo zajemala tekmo proti Nizozemski na Wembleyju (29. februarja).

Predsednik FA David Bernstein je na petkov sestanek pozval trinajst preostalih članov odbora, s katerimi je ocenil vedno bolj napeto stanje v angleški reprezentanci. Ob 10. uri je poklical Terryja in mu sporočil odločitev FA. Bernstein naj bi v petek govoril tudi s selektorjem Capellom, ki sicer zagovarja stališče, da je Terry nedolžen, dokler se mu ne dokaže drugače, Italijan pa na odločitev ni imel vpliva.

Pozivi k temu, da branilcu Chelseaja odvzamejo kapetanski trak, so bili glasnejši iz dneva v dan. Po aferi z nekdanjim dekletom soigralca Bridgea je Terry kapetanski trak izgubil pred dvema letoma, a si ga nazaj priboril 13 mesecev kasneje. Favorit za njegovega naslednika je sodeč po angleških stavnicah Steven Gerrard (Liverpool), ki mu sledita Terryjev klubski soigralec Frank Lampard in Rio Ferdinand (Manchester United).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.