Šport > Nogomet
69 ogledov

Uspešno prestal presaditev ledvice

andrew cole Profimedias
Nekdanji angleški nogometni reprezentant Andrew Cole je v bolnišnici v Manchestru uspešno prestal presaditev ledvice, so danes potrdili angleški mediji.

Petinštiridesetletni Cole je nazadnje opravljal vlogo ambasadorja angleškega premierligaša Manchester Uniteda, v času okrevanja mu bo seveda ta funkcija mirovala.

Cole je po virusni okužbi in vnetju leta 2014 utrpel izgubo ledvične funkcije, zato je bila edina rešitev zanj presaditev. Med negativnimi stranskimi posledicami bolezenskega stanja je bilo tudi pridobivanje teže. Cole se je tako med drugim moral spopadati z očitki, da se je zapustil, ter z za Anglijo značilnimi zbadljivimi komentarji za "preobilne" nogometaše v slogu: "Poglejte, kdo je pojedel vse te pite."

Cole je v času igranja v dresu rdečih vragov zabil 121 golov na 275 tekmah, z zasedbo z Old Trafforda pa je osvojil pet naslovov angleškega prvaka, dva naslova zmagovalcev pokala FA ter naslov zmagovalcev lige prvakov.

Cole je kariero začel pri Arsenalu, nato pa se je prek Fulhama in Bristol Cityja podal v Newcastle, kjer je klubu pomagal v elitno ligo. Na 69 tekmah je v črno-belem dresu zabil 55 golov, zatem pa se je leta 1995 za skoraj 11 milijonov dolarjev preselil k Manchester Unitedu

. Leta 2001 se je odločil za prestop k Blackburnu, kar še vedno pojmuje kot največjo napako, kar jih je storil. Nato je oblekel še drese Fulhama, Manchester Cityja, Portsmoutha in Sunderlanda - skupno je v premier league dosegel 187 golov, kar ga uvršča na tretje mesto na večni lestvici najboljših strelcev premier league -, sledil pa je odhod na nižjo raven k Burnleyju. Športno igralsko pot je sklenil novembra 2008 v dresu Nottingham Foresta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.