Šport > Nogomet
15 ogledov

Ustavite svet: Obi Mikel zabil ligaški gol za Chelsea!

Lallana Gerrard Liverpool Southampton Premier League Anglija liga prvenstvo
1/15
Reuters
Southampton je končal nepremagljivi niz Liverpoola v angleški Premier League in z golom hrvaškega branilca Dejana Lovrena slavil na Anfieldu (1:0). Zdrs Liverpoola je z zmago proti mestnemu sosedu Fulhamu za skok na vrh izkoristil Chelsea (2:0).

Zadetek Dejana Lovrena z glavo je bil v drugem polčasu dovolj za eno največjih zmag Southamptona po nedavnem povratku v Premier League, ki je vsaj malce utišala tudi prva namigovanja o morebitnem naskoku Liverpoola na sam vrh angleškega nogometa.

Nervozno popoldne za domače navijače bi lahko v zadnjih minutah vsaj malce polepšal Raheem Sterling, a je mladega angleškega reprezentanta v lepi priložnosti za izenačenje izdala nezbranost pred vrati "svetnikov".

Na preostalih sobotnih tekmah, vrhunec kola bo nedeljski mestni derbi med Manchester Cityjem in Manchester Unitedom, se je Everton na izjemni tekmi vrnil pri West Ham Unitedu in ga na koncu s 3:2 celo premagal. Dvakrat je s prostega strela zadel Leighton Baines, novi član Romelu Lukaku pa je debitiral z zmagovitim golom.

Hull brez "Robbieja" do velike zmage

Hull City se je brez poškodovanega kapetana Roberta Korena prav tako vrnil po zaostanku in presenetil Newcastle United na St James' Parku (3:2). Harisa Vučkića spet ni bilo v moštvu srak, ki so po uvodnem pritisku povedle z golom Loïca Rémyja, ki je v mrežo preusmeril volej Papissa Cisséja za svoj prvi ligaški gol sezone.

"Tigri" so se vrnili z močnim strelom Robbieja Bradyja, žoga je med nogama premagala vratarja Tima Krula, a je Rémy tik pred polčasom spet razveselil črno-belo armado. Toda na koncu se je smejal nekdanji trener njihovega velikega rivala Sunderlanda in nepoboljšljivi navijač Newcastla Steve Bruce, ki je proslavljal izenačujoči gol Ahmeda Elmohamadyja, na koncu pa tudi izjemen zmagoviti gol Soneja Aluka, ki je razparal mrežo za veliko zmago.

Di Canio pod hudim pritiskom

Sunderland je s kontroverznim trenerjem Paolom Di Caniem še vedno brez zmage, tokrat je "črne mačke" z vodilnim golom pomagal pokopati tudi njihov nekdanji član Stéphane Sessègnon, ki je bil med strelci za West Bromwich Albion (3:0). 

Liverpool je kljub porazu ostal na prvem mestu Premier League, a ga je z večerno zmago na bližnjesosedskem obračunu proti Fulhamu prehitel Chelsea (2:0). Vse oči so bile znova uprte v Juana Mato, po tem, ko je José Mourinho namignil, da bo moral Španec izboljšati svojo igro v obrambi in se prilagoditi njegovi filozofiji, pa Mate sploh ni uvrstil v ekipo za tekmo na Stamford Bridgeu.

Obi Mikel zna tudi zadeti

Chelsea po dveh zaporednih porazih (Everton in Basel) spet ni blestel in povedel šele v drugem polčasu, ko je z bližine zadel Oscar, ki ga je Mourinho izpostavil kot igralca, okrog katerega bo postavil novo moštvo. Brazilca je v 84. minuti vseeno povsem zasenčil vezist John Obi Mikel, ki je po 185 ligaških tekmah uspel zabiti prvi gol za klub.

Nigerijec je po skoku Johna Terryja z volejem uspel zatresti mrežo najbližjih sosedov in začel noro slavje na sicer precej umirjenem stadionu v zahodnem Londonu, kjer je Chelsea slavil zmago za vrh lestvice.

Angleška liga, 5. kolo:

Norwich City : Aston Villa 0:1 (0:1)
Kozák (30)
Snodgrass (Norwich) je v 6. minuti zapravil enajstmetrovko.

Liverpool : Southampton 0:1 (0:0)
Lovren (53)

Newcastle United : Hull City 2:3 (2:1)
Rémy (10, 44); Brady (26), El Mohamady (48), Aluko (76)
Vučkića (Newcastle) in Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

West Bromwich Albion : Sunderland 3:0 (1:0)
Sessègnon (20), Ridgewell (76), Amalfitano (90)

West Ham United : Everton 2:3 (1:0)
Morrison (31), Noble (76/11-m); Baines (62, 83), Lukaku (85)
RK: Noble (82/West Ham)

Chelsea : Fulham 2:0 (0:0)
Oscar (52), Obi Mikel (84)

Nedelja ob 14.30:
Arsenal - Stoke City
Crystal Palace - Swansea City

Ob 17.00:
Cardiff City - Tottenham Hotspur
Manchester City - Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.