Šport > Nogomet
5 ogledov

Utrujeni in jezni premagali Olimpijo

maribor_olimpija_2009_despot3
1/9
Žurnal24 main
Večni derbi med Mariborom in Olimpijo se je v Ljudskem vrtu končal z zmago domačih 1:0. Domači so bili utrujeni in jezni po sredinem izpadu iz Lige prvakov, a so vseeno izvlekli tri točke.

Po še nedokončanem četrtem kolu PrveLige so Mariborčani s šestimi točkami prilezli na četrto mesto. Olimpija , ki jih je sinoči v Ljudskem vrtu ob koncu ogrožala, je zdrsnila na predzadnje mesto. Domači na 52. večnem debriju v samostojni Sloveniji niso navdušili, a jih je rešil zadetek 19-letnega Armina Bačinoviča z roba kazenskega prostora. V spodnjem videu si oglejte, kako so se Viole (bile so edina navijaška skupina v Ljudskem vrtu, saj je policija Green Dragonse domov poslala pred tekmo) proslavile zadetek za zmago. V nadaljevanju pa dodajamo še izjave ključnih akterjev zmage vijolic nad zmaji.

Darko Milanič : "Zelo dobro smo začeli tekmo, prevladovali na igrišču. Jasno, da nas je zadetek na začetku tekme dvignil, a smo bili v prvem polčasu premalo konkretni. Imeli smo veliko priložnosti, da bi rezultat povišali in da bi morda že prej rešili tekmo. V drugem polčasu smo bili slabi, brez ideje, brez moči. Najverjetneje je posledica to, da smo v zelo kratkem času igrali veliko zelo intenzivnih tekem, ki so nas po domače povedano pojedle. Zadovoljni smo z zmago, a ne s predstavo v drugem polčasu."

Violam so se zahvalili za pravo navijaško vzdušje. © Saša Despot

 
Armin Bačinovič : "Bil sem jezen in razočaran zaradi sredinega poraza, toda prišel je derbi in treba je bilo pozabiti na vse ter razveseliti navijače, ki nas ves čas spodbujajo. Prvi derbi mi bo ostal v lepem spominu. Vesel sem gola, raje bi pa videl, da bi v prihodnjih tekmah mrežo spet tresli napadalci. Olimpija je dobra ekipa, a smo zasluženo zmagali. Po hitrem vodstvu bi sicer ob priigranih priložnostih lahko dotolkli tekmeca. Ni nam uspelo, v drugem polčasu pa je že bila opazna utrujenost."



Dejan Školnik : "Do derbija se je že nakopičila utrujenost ob nizu zaporednih tekem, poznala se je predvsem v drugem polčasu. Mi smo imeli svoje priložnosti v prvem polčasu, oni v drugem. Niso zadeli in osvojili smo tri pomembne točke. Hvala navijačem, pomagali so nam z izjemnim navijanjem."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.