Šport > Nogomet
14 ogledov

V 95. minuti Iličić ostal brez točke!

Josip Ilicic Ili%C4%8Di%C4%87 Walter Samuel
1/29
Žurnal24 main
Napoli je nadigral Palermo, a gol za zmago 1:0 zabil šele v 95. minuti. Strelec Christian Maggio. Vratar Salvatore Sirigu je preprečil še hujši poraz. Josip Iličić ni imel veliko priložnosti.
Ob 16. porazu Palerma proti Napoliju Iličić v prvem polčasu ni bil najbolj opazen. Drugi del igre pa je začel s strelom prek gola Morgana De Sanctisa. Destruktivno igro domačih je okusil zlasti v 58. minuti, ko je preigraval v kazenskem prostoru in dobil udarec v obraz. Čeprav je padel po tleh, je glavni sodnik ostal nem in nič ni bilo od enajstemetrovke. Imel je še en lep prosti strel do Javierja Pastoreja, a je ta nenatančno streljal.

15. kolo Serie A se je končalo na neapeljskem San Paolu, kjer je pri Napoliju gostoval Josip Iličić s Palermom (Armin Bačinović zaradi kartonov ni igral). Od prve do zadnje minute so imeli domači izrazito premoč. Osem proti dve je bilo v strelih v okvir vrat in kar 16 proti dve v kotih, še več strelov pa je šlo prek gola vratarja Salvatoreja Siriguja. Vse je že kazalo, da bo vratar Palerma junak velike točke, saj je predvsem v drugem polčasu zaustavil vrsto poizkusov Edisona Cavanija, Andree Dossene, Ezequeila Lavezzija …  A zgodila se je 95. minuta (sodnik je sprva pokazal le na štiri minute dodatka). Cavani je dobil globoko podajo na levi strani kazenskega prostora (bil je na meji prepovedanega položaja), stekel je še nekaj metrov in podal v sredino pred gol Siriguja. Tam se je za žogo po tleh vrgel Christrian Maggio in jo z zadnjimi napori zadel in spravil v gol. 1:0! Napoli se je s tremi točkami ujel tretjeuvrščeni Juvetnus, Palermo pa ostaja peti in z enakim številom točk kot Inter.

Sarma spustil enajstmetrovko
Serija nepremaganosti Samirja Handanovića iz enajstmetrovk je končana. Potem ko je Sarma letos zaporedoma ubranil že štiri enajstmetrovke (Eto'oju, Barretu, Di Micheleju in Hamšiku), je tokrat vendarle klonil. V 24. minuti tekme med Parmo in Udinesejem je za domače z 11 metrov zadel Hernan Crespo! Handanović je bil blizu in uganil smer leta žoge, toda strel Crespa je bil premočen. Argentincu je čez dobrih deset minut s prostega strela odgovoril Antonio Di Natale in izenačil na 1:1. Za vodstvo in hkrati zmago Parme je znova poskrbel Crespo, ki je v 56. minuti še drugič v nedeljskem večeru premagal slovenskega vratarja v vratih Udineseja.

Nogometaši Juventusa so se po izpadu v Evropski ligi vendarle pobrali in na gostovanju pri Catanii zmagali s 3:1. Zmago Juvetu sta pristreljala Simone Pepe in Fabio Quagliarela. Tolažilni zadetek za domače je zabil Morimoto.

Milan znova na vrhu
Nogometaši AC Milana so na vrhu Serie A z zanesljivo zmago nad Brescio spet pobegnili prvemu zasledovalcu Laziu. Vsega je bilo konec že v prvem polčasu, ko je goste načel Kevin-Prince Boateng, ki sta mu kasneje v razmiku treh minut sledila Robinho in Zlatan Ibrahimović. Trener Massimiliano Allegri si je lahko celo privoščil zgodnjo menjavo Šveda, kar se v letošnji sezoni dogaja vse preveč poredko. NE SPREGLEJTE GALERIJE

Chievova vrnitev, Adriano nad Cesarja
Roma
je na gostovanju pri Chievu z doppieto Fabia Simplicia po prvem polčasu že vodila z 2:0 in že je kazalo, da eksperimentalna postava Claudia Ranierija, v kateri ni bilo niti Jeremyja Meneza, niti Francesca Tottja, niti Marca Borriella, deluje. Rumeni so se na napol zamrznjenem in težkem igrišču v nadaljevanju vrnili v velikem slogu in z goli Davida Moscardellija in Pabla Granocheja iztržili veliko točko.

Boštjan Cesar je spet odigral celo tekmo in pomembno sodeloval predvsem pri vodilnemu zadetku Rome. Skupaj z Brazilcem Adrianom se je boril za visoko žogo, nato pa se bolj sam kot kaj drugega "udaril" v ramo nasprotnika in obležal na tleh. Sodnik Nicola Rizzoli ni dosodil prekrška, Simplicio pa je zadel v nadaljevanju akcije. Je dobil Adriano pred tekmo klic Samuela Eto'oja?

Alessandro Del Piero je z zmago nad Catanio s 3:1 dosegel svojo že 250. zmago v Serie A. Del Piero je ob jubileju odigral le zadnjih deset minut.

Sinjemodri poglobili krizo Interja
Lazio
se je z zmago nad Interjem s 3:1 pridružil Milanu na vrhu Serie A. Oba imata po 30 točk. Za Rimljane so zadeli Giuseppe Biava, Mauro Zarate in Hernanes, medtem ko je zadetek za prvake prispeval bivši član Lazia Goran Pandev.

Italijanska liga, 15. kolo:

Lestvica Serie A:
1. Milan 33 točk
2. Lazio 30
3. Juventus 27
4. Napoli 27
5. Palermo 23
6. Inter 23
7. Sampdoria 23
8. Roma 23
9. Genoa 21
10. Chievo 20
...
18. Cesena 12
19. Lecce 12
20. Bari 10

Lazio : Inter Milan 3:1 (1:0)
Biava (26), Zarate (52), Hernanes (89); Pandev (74)

Chievo : AS Roma 2:2 (0:2)
Moscardelli (61), Granoche (83); Simplicio (26, 44)
RK: De Rossi (86/Roma)
Cesar je odigral celo tekmo, Jokića (oba Chievo) ni v ekipi.

AC Milan : Brescia 3:0 (3:0)
Boateng (4), Robinho (28), Ibrahimović (31)

Sampdoria : Bari 3:0 (1:0)
Pazzini (17/11-m), Guberti (56, 61) 

Fiorentina : Cagliari 1:0 (0:0)
Mutu (52)

Cesena : Bologna 0:2 (0:1)
Vaio (31), Britos (87) 

Parma : Udinese 2:1 (1:1)
Crespo (24/11-m, 56); Di Natale (35)

Lecce : Genoa 1:3 (1:0)
Ofere (45); Lecce (55), Ranocchia (76), Rossi (90)

Catania : Juventus 1:3 (1:2)

Morimoto (37); Pepe (35), Qaugliarella (44, 58) 

Napoli : Palermo 1:0 (0:0)
Maggio (95)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.