Šport > Nogomet
22 ogledov

V Auxerru dva naša

Birsa je tokrat odigral vso tekmo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na tekmi Auxerre - Milan bodo Francozi upali na dobro predstavo dveh Slovencev. Valter Birsa bo ogrožal Milančane, Damir Skomina bo skrbel za red in pravico. Tekmo bomo na zurnal24.si spremljali v živo.

Valter Birsa v domačem napadu in Damir Skomina s piščalko v roki, to sta dva Slovenca, ki si ne smeta privoščiti slabega dne, če želi Auxerre presenetiti Milan in ga preskočiti na lestvici skupine G. Če Ajax danes ne premaga Reala in Francozom uspe osvojiti vse tri točke proti Milanu, bo kolo pred koncem skupinskega dela celo na drugem mestu na lestvici.

“Milan je impresiven”
“Milan je prvi na lestvici italijanske lige, to pove vse,” besed o kakovosti nocojšnjega nasprotnika ni izgubljal trener Auxerra Jean Fernandez, ki si je rdeče-črne tudi ogledal v živo. “Bil sem na tekmi s Palermom na San Siru, Milan pa je bil impresiven,” je tokratnim gostom polaskal strateg trenutno devetouvrščene ekipe na francoskem prvenstvu.

Obema poraz s Skomino
Že svojo 15. tekmo v Ligi prvakov pa bo nocoj na stadionu Abbé-Deschamps sodil 34-letni Koprčan Damir Skomina. Avgusta letos je že sodil Auxerru na gostovanju v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Zenitu v Sankt Peterburgu, ki so jo Francozi izgubili z 0:1. Tudi pri Milanu ga nimajo v dobrem spominu, senzacionalno so namreč pred dvema letoma izgubili domačo tekmo proti švicarskemu Zürichu, na kateri je za red in disciplino skrbel prav Skomina.

“Ibra je novi Van Basten”
Tudi danes bo ključni mož Milana Zlatan Ibrahimović, ki je pred kratkim potožil nad utrujenostjo zaradi stalnega igranja. Ker sta poškodovana Alexandre Pato in Filippo Inzaghi, zamenjave zanju praktično ni. Šved je v tej sezoni zabil že deset golov, podpredsednik Milana Adriano Galliani pa ga je celo primerjal z enim največjih igralcev rdeče-črnih vseh časov. “Ibra me spominja na Marca van Bastna. Tudi Andrej Ševčenko ni bil tako dober,” je dejal prvi operativec Milana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.