Šport > Nogomet
2 ogledov

V Barceloni proslava prestavljena

Iniesta je član Barcelone od leta 2000, ko je nastopal še za drugo ekipo katalon Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone bi si z domačo zmago nad Villarrealom že priborili 19. naslov prvaka v španski ligi, a so jih gostje v zadnjih minutah presenetili (3:3) in prestavili veliko proslavo.
 

Iniesta ne bo videl finala

Če bi trenerja Barcelone Pepa Guardiolo vprašali, katerega nogometaša si v tem trenutku najmanj želi izgubiti, bi bil njegov odgovor verjetno le eden - Andrésa Iniesto. In ravno to se mu je na tekmi z Villarrealom zgodilo - zaradi natrgane mišice bo mali virtuoz izpustil sredino finale kraljevega pokala, po vsej verjetnosti pa tudi finale Lige prvakov.

Vesoljska igra Barcelone skozi skorajda celotno sezono še vedno čaka na svojo prvo in verjetno najslajšo nagrado, špansko prvenstvo. Katalonci so tri kola pred koncem z remijem proti Villarrealu zapravili prvo zaključno žogo v boju za naslov prvaka. Že je kazalo, da bo kot ponavadi na Camp Nouu vsega konec že v prvem polčasu - goste je hitro načel Seydou Keita, a so prek baskovskega napadalca Josebe Llorenteja rumeni hitro udarili nazaj. Čudežna obramba Victorja Valdesa po strelu Giuseppeja Rossija je Barcelono nato prebudila iz polsna. Do konca polčasa sta zadela Samuel Eto'o, po hitro izvedenem prostem strelu, ki je obrambo rumene podmornice ujel na krivi nogi, in Daniel Alves malo pred koncem polčasa, direktno iz prostega strela. A Villarreal se ni predal. Po nepravično razveljavljenem golu Xavija Hernandeza (zaradi prepovedanega položaja, ki ga ni bilo) je domači branilec Eric Abidal po globinski podaji podrl Nihata Kahvecija in si prislužil rdeč karton, drugega v štirih dneh. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Matias Fernandez in poskrbel za novo infarktno končnico na katalonskem svetišču nogometa. V izdihljajih tekme je spet udaril Llorente in poskrbel za žalostne obraze na Camp Nou. Na prvi pokal bodo morali številni navijači počakati še (vsaj) eno kolo več. S preuranjenimi vzkliki in petjem: "Campeones, campeones, ole, ole, ole ..." (prvaki, prvaki) so kot kaže razjezili tudi nogometnega boga.

Nekako v ozadju tekme je ostala številka 103. To je število golov, ki so jih v letošnji La ligi zabili katalonski zvezdniki. Še tri kola časa imajo, da presežejo rekordno znamko 107. zadetkov madridskega Reala iz sezone 1989/90. Takrat je beli balet na krilih legendarnega mehiškega napadalca Huga Sáncheza (38 golov) postavil navidez nepremostljiv mejnik, kateremu pa se je Barcelonin zlati trojec Eto'o (28), Lionel Messi (23) in Thierry Henry (19) nevarno bliža iz kolo v kolo. Real Madrid je po porazu na El Clásicu sicer že včeraj gostoval pri Valenciji. Netopirji so jih na svojem igrišču ugnali z velikih 3:0. Ikerja Casillasa je prvi premagal Mata, ki je zadel v 29. minuti. Že tri minute kasneje je vodstvo netopirjev podvojil David Silva. Zmago pa je z zadetkom v 68. minuti potrdil Baraja.

La liga, 35. kolo:


Barcelona : Villarreal 3:3 (3:1)
Keita (11), Eto'o (36), Alves (45); Llorente (22, 93) , Fernandez (77)

Athletic Bilbao
: Betis 1:0 (1:0)
Velez (29)

Sevilla : Mallorca 3:1 (1:1)
Kanoute (33/11-m), Fabiano (60), Navas (76); Aduriz (16)

Valencia : Real Madrid 3:0 (2:0)
Mata (29), Silva (32), Baraja (68)

Getafe : Osasuna 3:0 (1:0)
Granero (26/11-m, 48), Uche (54)
RK: Gonzalez (60/Getafe), Flano (25/Osasuna)

Málaga : Racing Santander 1:0 (0:0)
Luque (87)

Valladolid : Numancia 0:0

Recereativo Huelva : Deportivo 1:2 (1:1)
Adrian Colunga (44); Verdu (17), Pablo Alvarez (49)

Almeria : Sporting Gijon 2:1 (1:1)
Nieto (27), K. Uche (55); Carmelo (16)

Atlético Madrid : Espanyol 3:2 (0:2)
Forlan (53, 90), Agüero (60); Nene (38), Jarque (40)
RK: Perea (32/Atlético)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.