Šport > Nogomet
12 ogledov

V boj za milijone in evropsko krono

Milanove poti se bo spet prekrižale s potmi angleškega kluba. Žurnal24 main
S tekmami skupinskega dela Lige prvakov se v torek in sredo začenja elitni nogometni ples. Milan, Barcelona, Liverpool – to je seznam zadnjih treh zmagovalcev najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja na stari celini.
 

Denar sveta vladar

750 milijonov evrov je bil lanski prihodek Lige prvakov. 530 milijonov evrov so dobili klubi, od preostanka, ki je končal na računu UEFA, pa je krovna evropska nogometna organizacija za razvoj nogometne mladine in klubov razdelila še 36 milijonov državam z udeleženci in 7,2 milijona državam brez udeležencev v LP. Slovenija je tako dobila 180.700 evrov.

Tudi seznam kandidatov za letošnjo evropsko krono, ki ga, vsaj po stavnicah sodeč, dopolnjujejo še Manchester United , Chelsea , Real Madrid in Inter . Morda tudi kdo, ki je blizu in ne tako na očeh. V predtekmovanju je 32 evropskih nogometnih klubov razdeljenih v osem skupin, v katerih so po štiri ekipe. Prvouvrščeni iz posamezne skupine napredujeta v osmino finala. Izločilni del tekmovanja se bo na moskovskem stadionu Lužniki končal z velikim finalom 21. maja prihodnje leto.

Kdo bo novi evropski prvak? To je vprašanje, čeprav je dilema, kam se bo obrnil trend nogometne igre, usodnejša. Lahko Milan , ki je ekipo ohranil in ji dodal še izkušenega Emersona, kot vino dobrega Ronalda in supertalentiranega mladca Pata, ubrani naslov? Ariedo Braida je vedno sestavljal odlične zasedbe, klubski laboratorij (milanlab), ki so ga ustanovili leta 2002 po seriji kolenskih poškodb, pa vložke vrača z optimalno pripravljenimi asi. Kraljica stavnic Barcelona ima na papirju vse: izjemne posameznike, pokritost igralnih mest, dobrega trenerja, navijače in denar, a preobilje asov na igrišču praviloma ne ustvarja tudi harmonične ekipe. Okrepitev rdeče-modrih Thierry Henry je prvi kandidat za goleadorja Lige prvakov (LP). Chelsea v letošnji sezoni ni kupoval veliko, je pa zato prodal Robbna ter na stranski tir postavil Ševčenka in Ballacka. Mourinho gradi na atletih, a kaj, ko bi bolj potreboval liderja. Na sredini, ne v obrambi! Za LP specializirani Liverpool je letos še močnejši, Manchester United tudi, Real Madrid pa še ne ve, ali je kupil mačka v žaklju, čeprav njegov predsednik Ramon Calderon glasno trdi, da ima najboljšo ekipo na svetu. Sloves ekipe, ki v ostri konkurenci poklekne, pa bo poskušal oprati tudi milanski Inter.

 
 

Milan je najmočnejši nogometni klub na svetu. O tem ni dvoma in to bomo dokazali tudi v letošnji sezoni nogometne Lige prvakov.

Silvio Berlusconi

 
Mnenja strokovnjakov:
Kdo je vaš favorit za zmago v letošnji nogometni Ligi prvakov?
Brane Oblak: "V Ligi prvakov so favoriti vedno najbogatejši klubi. Po finančni plati nihče ne more loviti španskih, angleških in nekaterih italijanskih klubov. Kdor ima največ denarja, lahko najbolje kupi. Jaz stavim na španske in angleške klube."

Andrej Stare: "Milan in Liverpool. Milan ima verjetno najboljšo zasedbo, Liverpool pa je moja ekipa. Chelsea ima letos malce slabšo ekipo, Barcelona pa boleha za Realovim sindromom: ima preveč dobrih igralcev na kupu, v modernem nogometu pa se to še ni pokazalo kot dobro."

Pero Lovšin: "Zame je prvi favorit Barcelona. S Thierryjem Henryjem so dobili še piko na i. Med izzivalci je tudi letos zelo močan Liverpool, morda lahko zmagajo tudi Real, Manchester, Chelsea ali seveda Milan."

Silvio Berlusconi: "Milan je najmočnejši nogometni klub na svetu. O tem ni dvoma, in to bomo dokazali tudi v letošnji sezoni nogometne Lige prvakov."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.