Šport > Nogomet
30 ogledov

V dveh letih v prvo grško ligo

David je zadnjo sezono odigral v dresu Rudarja iz Velenja. (Foto: www.alesfevzer Žurnal24 main
David Tomažič Šeruga, nekdanji član NK Maribor, se iz velenjskega Rudarja za tri sezone seli v tretjo grško ligo k ambicioznemu Patrasu. "Celo mesto stoji za klubom," je povedal za Žurnal24.
Za vijoličaste 76
David je v vijoličasti majici debitiral 2005/06 in je do lani odigral 76 ligaških tekem za svoj matični klub. V Velenje je, po lastnih besedah, odšel predvsem zaradi trenerja Marijana Pušnika.

Otrok Maribora David Tomažič Šeruga bo naslednja tri leta nosil majico grškega Patrasa. Klub bo v tej sezoni nastopal v tretji grški ligi, cilji pa so zelo smeli. "Novi lastnik kluba je v Grčiji zelo znan in vpliven odvetnik. Patras želi v dveh letih videti v prvi ligi. Finančno se moji pogoji ne morejo primerjati s tistim, kar sem zaslužil v Sloveniji," nam je včeraj povedal Tomažič Šeruga.

Tudi do 10.000 gledalcev
"Patras je tretje največje grško mesto. Na tekmah naj bi se zbiralo tudi do deset tisoč gledalcev. Celo mesto stoji za klubom," se uradnih preizkušenj že veseli Mariborčan, ki je šele začel spoznavati nove soigralce. V Grčiji je namreč šele en teden.

Pripeljali so me kot obrambno usmerjenega vezista in na tem mestu naj bi igral.
David Tomažič Šeruga
"Sploh sem prvič v Grčiji. Prvih 14 dni bosta z menoj tudi starša, punca pa se mi bo pridružila čez dva meseca," nam je razložil sogovornik in takole ocenil trenutno stanje v ekipi Patrasa: "Ekipa je kar solidna, prišlo pa naj bi še nekaj nogometašev. Predsednik je pripeljal tri ali štiri igralce iz grških prvoligašev," pravi 24-letnik, ki se je v preteklosti pri Mariboru selil po številnih položajih. "Pripeljali so me kot obrambno usmerjenega vezista in na tem mestu naj bi igral," pravi.

Ni grenak zaradi Maribora
Produkt mariborske nogometne šole se je tako v tujino podal po epizodi v Velenju. Iz Ljudskega vrta je odšel skozi stranska vrata. "Po poškodbi in menjavi trenerja so me dali na stranski tir. Po treh letih rednega igranja nisem želel sedeti na klopi. Nisem bil razočaran, tako pač je v nogometu," pravi Šeruga, ki je imel tudi ponudbi Celja in Triglava. A tujina je vendarle tujina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.