Šport > Nogomet
1506 ogledov

V dveh urah izgubil skoraj šest kilogramov

Hulk (Atletico Mineiro) Profimedia
Ne, to ni oglas za čudežno tabletko, ki vam bo pomagala shujšati, medtem ko se boste vi prenajedali ...

Iz Brazilije prihaja zgodba, ki ji je kar težko verjeti. 36-letni brazilski nogometaš Hulk, ki si je nogometno ime ustvaril na evropskih zelenicah,  je po odigranih 90 minutah nogometne tekme (slabi dve uri časa, upoštevajoč premor in podaljška) izgubil kar 5,7 kilograma. 

Ob nedeljski gostujoči zmagi njegovega Atletica Mineira z 2:1 nad Tombensejem je Hulk odigral celotno tekmo. In to odlično: zabil je namreč odločilni zadetek v 89. minuti obračuna. A ne zaradi zadetka, nekdanji nogometaš Porta in Zenita je medijsko slavo požel zaradi tega, ker je med tekmo izgubil skoraj šest kilogramov.

Preden je tekmo, ki se je v izogib preveliki vročini začela že ob 11. uri zjutraj, začel, je namreč tehtnica v garderobi pokazala 97,6 kilograma. Kljub nekoliko zgodnejši uri je bila temperatura zraka že skoraj 30 stopinj Celzija, tako da se je Hulk med tekmo zelo znojil. Po tekmi je znova stopil na isto tehtnico v garderobi, ta je dve uri pozneje pokazala 91,9 kilograma. To pomeni, da je v tem času izgubil kar 5,7 kilograma, poroča brazilski Globo Esporte. Hulk je sicer znan po tem, da se nenavadno veliko znoji, brazilski mediji poročajo, da je na eni od preteklih tekem izgubil celo 6 kilogramov (s 97 na 91). 

Izguba vode med telesno aktivnostjo je za nogometaše sicer nekaj povsem normalnega, tudi zato morajo med dvoboji skrbeti za hidracijo, toda izguba 5–6 kilogramov na eni tekmi sodi že med ekstreme.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 18:36 31.januar 2023.

    no ja noben ne pove kolk kil je imel prejšnji večer predno je šel v pivnico.