Šport > Nogomet
12 ogledov

V evropsko pomlad tudi s Šulerjem

marko šuler slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenski reprezentančni branilec Marko Šuler je naposled rešil vprašanje klubskega statusa, obene pa je Marbor našel prvo okrepitev pred drugim delom sezone.

Tridesetletni Marko Šuler, ki je nazadnje nosil dres varšavske Legie, je bil le kratek čas brez delodajalca. Branilec, ki je zaradi pomanjkanja nastopov za polsjkega prvoligaša ostal brez vpoklica v izbrano vrsto, bo okrepil vodilni klub slovenskega prvenstva Maribor. Moštvu se bo pridružil na zboru 3. januarja.

Vijoličasti so tako le dan po uvrstitvi v izločilne boje evropske lige dali jasno vedeti, da tudi tam mislijo resno, saj je izkušeni 39-kratni reprezentant zelo dobra okrepitev. 

Tako hitre odločitve še ne pomni

"NK Maribor ima v športnem delu že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo se okrepiti v obrambi in dosegli namen. Dobili smo reprezentanta Slovenije, ki prinaša izkušnje, igral je v močnih ligah, na svetovnem prvenstvu. Marko Šuler pomeni dodatno vrednost ekipi in je prvi v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno za naslednje poteze. Kot zmeraj,” je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Zlatko Zahovič.

Šuller v štajersko prestolnico prihaja kot dolgoročna okrepite, saj je podpisal triipolletno pogodbo. Ob prestopu pa je dejal: "Uvrstitev Maribora v spomladanski del UEFA Europa League pomeni zame le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna."

"Prihajam ob pravem trenutku. Motivi, ambicije kluba so združljivi z mojimi. Na tem je temeljila izbira, v ospredju mi je bil ogromen motiv in tukaj smo hitro našli skupen jezik. Ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor pri pogovorih, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v kariero tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo možno potezo,” je še zaključil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.