Šport > Nogomet
18 ogledov

"V finalu bomo premagali Inter"

Maurizio Zamparini se je v zadnjem času povsem umaknil iz medijev. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Čeprav je predsednik Palerma Maurizio Zamparini obljubil, da se bo poskušal izogibati medijem, je po uvrstitvi rožnatih v finale italijanskega pokala sedmi sili vseeno zaupal nekaj besed.

Tisti del Sicilije, ki je naklonjen Palermu, je v sedmih nebesih. Varovanci Delia Rossija so se tretjič v zgodovini uvrstili v finale italijanskega pokala. Da je vse še lepše, je Palermo v polfinalu izločil Milan, ki je v nedeljo osvojil svoj prvi scudetto po letu 2004. Potem ko se je prva tekma na San Siru končala z neodločenim izidom 2:2, je Palermo na povratni tekmi pred svojimi gledalci na krilih Josipa Iličića slavil z 2:1. Rožnate v velikem finalu čaka še en klub iz svetovne prestolnice mode, Inter.

"V finalu bomo premagali Inter s 3:1," je Zamparini postregel z bombastično izjavo. Kontroverzni predsednik je nato priznal, da ni imel živcev, da bi si lahko pogledal povratni obračun proti rdeče-črnim: "Čeprav vedno gledam, tokrat nisem mogel. Vozil sem se po mestu. Ob polčasu sem izvedel, da je 0:0. Na stadion sem prišel v 92. minuti. Bilo je 2:0 za nas in že sem bil pripravljen za proslavo z navijači, nato pa smo prejeli gol. Hitro sem odšel v svojo pisarno." Kljub velikemu veselju pa uvrstitev v finale pokala za Zamparinija ni najsrečnejši trenutek, odkar je na čelu Palerma: "To veselje se ne more primerjati s tistim, ko smo si leta 2004 zagotovili uvrstitev v Serie A."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.