Šport > Nogomet
309 ogledov

V hudem incidentu v Nemčiji poškodovanih najmanj 32 ljudi

policija tribuna Profimedia
Brutalen navijaški spopad je zasenčil tekmo elitnega nemškega prvenstvu v Hamburgu.

Vsaj 15 nogometnih navijačev in 17 policistov je bilo ranjenih ob robu tekme nemške druge lige v Hamburgu med kluboma St. Pauli in Hannover 96, je sporočilo tamkajšnje policije povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Enega od poškodovanih navijačev so morali odpeljati v bolnišnico v tem severnonemškem mestu, en policist pa je utrpel več zlomov, še piše dpa. Število pridržanih oseb policija ni navedla.

Lokalna policija je dodala, da vzrok za izgrede na gostujoči tribuni v petek zvečer ni bil jasen.

Kot so navedli v poročilu, so enega od navijačev hudo pretepli, ko je že ležal na tleh, pa so ga še brcnili. Po posredovanju policije so se začeli spopadi med navijači in policisti. Tekma je bila zaradi incidentov prekinjena za približno pet minut, a se je na koncu nadaljevala.

Navijaška organizacija hamburškega kluba St. Pauli je policijsko posredovanje označila za neprimerno in nesorazmerno. Policija trdi, da je posredovala, da bi preprečila stopnjevanje nasilja.

Po tekmi je policija še sporočila, da so domače navijače na ulicah napadli s steklenicami, kamni in pirotehničnimi sredstvi, in se je zato odzvala s solzivcem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:12 11.november 2023.

    Očitno ni bilo dovolj brutalno sicer bi tudi Nora24tv o tem poročala..