Šport > Nogomet
12137 ogledov

V isti hotel nastanili ruske in ukrajinske igralce, sledil je pretep

pretep ruskih in ukrajinskih nogometašev twitter
Ukrajinska in ruska zgodba o incidentu se povsem razlikujeta.

Po potresu v Turčiji imajo turški hotelirji precej težav z nastanitvijo nekaterih gostov, v hotelu v bližini Antalye pa so tako istočasno nastanili nogometaše iz ukrajinskega kluba FC Minaj ter ruskega kluba Šinik iz Jaroslavla. Vse skupaj se končao s pretepom na hodniku hotela.

Predstavniki obeh klubov, ki se v Turčiji nahajajo na pripravah, so potrdili konfrontacijo obeh moštev, a se zgodbi o začetku in poteku spopada nato povsem razlikujeta.

Ukrajinci trdijo, da je do pretepa prišlo, ker so se nogometaši ruske ekipe 'sramotno obnašali do osebja v hotelu' in zaradi provokacij, ki so bile namenjene ukrajinskim igralcem. Rusi v nasprotju pravijo, da je do udarcev prišlo zaradi tega, ker so nogometaši Minaja svoje stanovske kolege silili v petje ukrajinske himne. Pri tem so dodali, da je bilo nekaj Rusov pretepenih tudi v dvigalu hotela, kjer so bili Ukrajinci v številčni premoči.

"Do pretepa je res prišlo, vendar le na hodniku, kjer je bilo na vsaki strani podobno število oseb. Število poškodovanih na njihovi strani potrjuje dejstva, to kar se je v resnici zgodilo," so še sporočili Ukrajinci. Ti so še dodali, da so se ruski nogometaši nato stepli tudi med sabo, ko so bili igralci Minaja že v svojih sobah. Do pretepa med Rusi naj bi prišlo, ker so tiste, ki so želeli preprečiti prvotni obračun, obtožili, da simpatizirajo z Ukrajinci. Posredovala je lokalna policija.

"Uradno sporočamo, da nismo bili pobudniki pretepa. Naši igralci so delovali kot ekipa, stopili so v obrambo soigralca, ki so ga napadli. Po zdravniških pregledih je bilo ugotovljeno, da ni bil težje poškodovan. Odšli bomo v drug hotel, da se izognemo novim spopadom. Obsojamo vsako obliko nasilja in menimo, da je nesprejemljivo, da se dogajajo takšne reči," pa so v izjavi za javnost zapisali pri Šiniku.

Komentarjev 6
  • Avatar MS
    MS 15:32 15.februar 2023.

    Vse to je zakuhal agresor in zločinec Putin!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 14:42 15.februar 2023.

    Pa da vidite kere znamke avtomobilov stojijo na parkiriščih po TC iz Ukrajine? Sami prekupčevalci z drogo!

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 10:22 15.februar 2023.

    Bravo Rusi, razfukajte banderovce!