Šport > Nogomet
35 ogledov

"V Italiji ima čiste račune šest klubov."

De Laurentiis predsednik Napoli EPA
"Tavecchio mi je dejal, da je v Italiji morda šest klubov, ki imajo uravnotežene prihodke in odhodke," je izpostavil barviti predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

Filmski producent in Napolijev predsednik Aurelio De Laurentiis je zatrdil, da bi Italijanska nogometna zveza (FIGC) morala bolj skrbno spremljati klube iz Serie A, ki tudi v letošnjem prestopnem roku zapravljajo več, kot bi lahko. 

"Zadovoljen sem, da se pomembni klubi, kakršni so Milan, Inter, Fiorentina in Roma krepijo, toda obstaja težava. Nihče ne preverja njihovih računov," je opozoril De Laurentiis. "Za to je zadolžen predsednik zveze Carlo Tavecchio.

"On mi je rekel, da je v Italiji morda šest klubov, ki imajo uravnotežene prihodke in odhodke."

Predsednik, ki je po bankrotu južnjake popeljal iz nižjih lig nazaj med elito, je dodal, da je stanje še hujše v drugoligaški konkurenci, kritiziral pa je tudi predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija.

"V Serie B je totalna katastrofa. To ni pravi način, da se popravi stanje v italijanskem nogometu," je dodal De Laurentiis:

"Finančni fair play Michela Platinija je nepravičen. Ni dolgo trajalo in preveč je dovzeten za manipulacije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.