Šport > Nogomet
52 ogledov

V klubu ga obožujejo

Salih Dursun EPA
Vodstvo turške nogometne zveze ni imelo razumevanja za ravnanje Saliha Dursuna in mu je za tri tekme prepovedalo nastope, naložilo pa še plačilo denarne kazni.

Na nedeljski tekmi turškega prvenstva je Galatasaray z 2:1 premagal Trabzonspor. Tekmo so zaznamovali kar štirje rdeči kartoni gostujočih nogometašev in slabo sojenje sodnika Deniza Bitnela, ki mu je nogometaš Trabzonspora Salih Dursun štiri minute pred koncem tekme pokazal rdeči karton.

Že po desetih minutah drugega polčasa je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen prvi nogometaš ekipe iz Trabzona. Sedem minut pozneje je bil pri gostih izključen še Aykut Demir, v sami končnici tekme pa je Bitnel iz igre poslal še Belgijca Luisa Cavando. To je tako razjezilo njegovega soigralca Dursuna, da je sodniku iz rok vzel rdeči karton in ga pokazal kar njemu. Zaradi svoje poteze je igrišče moral zapustiti še Dursun.

Zdaj je prišel račun za dejanje, ki ga je nogometaš po lastnem pojasnilu storil v dobro turškega nogometa, ker je želel opozoriti na slabo sojenje. Turška zveza TFF je Dursunu izrekla tri tekme prepovedi igranja, poleg tega bo moral plačati še približno 4000 evrov kazni.

V Trabzonu je sicer Dursun postal pravi junak. Navijači so se na protestih zaradi dogajanja zbrali pred stadionom z rdečimi kartoni v rokah, klub pa je izkoristil tržno vročico in začel prodajati majice, na katerih je slika trenutka, ko je nogometaš dvignil karton. Izkupiček od prodaje bodo namenili za izobraževanje turških nogometnih sodnikov v tujini, je sporočil Trabzonspor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.