Šport > Nogomet
4 ogledov

V ligi prvakov še Sevilla

Nogometaši Seville so se kot zadnji uvrstili v ligo prvakov. Žurnal24 main
Ekipa španske Seville si je kot zadnja zagotovila nastop v nogometni ligi prvakov. Na povratni tekmi so bili s 4 : 1 boljši od AEK.

Na povratni kvalifikacijski tekmi, ki so jo preložili zaradi smrti Antonia Puerte, je bila Sevilla tudi v gosteh boljša od atenskega kluba AEK. Končni izid je bil 4 : 1 (3 : 0). Grki so sicer začeli zelo odločno. Rivaldo je bil kar dvakrat blizu vodilnemu zadetku, vendar pa se je izkazal vratar Andres Palop. Ključni trenutek se je zgodil v 31. minuti, ko je Julio Cesar podrl Daniela Alavesa. Z bele točke je bil natančen Luis Fabiano. Španci so do odmora zadeli še dvakrat, tako da je bila usoda AEK zapečatena. Dve enajstmertovki je izvajala tudi Sevilla, vendar so tisto v 76. minuti zapravili, častni zadetek z 11 metrov je dosegel Rivaldo. "Naredili smo velik korak proti eliti Evrope. Druge ekipe v naši skupini so bolj izkušene, a obljubim, da se bomo borili," je po tekmi povedal trener Seville Juande Ramos.

Najprej v London
Sevilla, ki je v lanski sezoni osvojila pokal UEFA, je že na domačem terenu slavila zmago z 2 : 0. Andaluzijsko moštvo bo v ligi prvakov igralo v skupini H skupaj z Arsenalom, Steauo in Slavio. 19. septembra bodo igrali proti Arsenalu. Grški AEK se bo v prvem krogu pokala UEFA srečal z avstrijskim Red Bullom iz Salzburga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.