Šport > Nogomet
5 ogledov

V Ljubljani za Evropo

Lovrečič Olimpija Ljubljana Željezničar prijateljska tekma Stožice Nik Rovan
Nocoj bodo odigrane tekme predzadnjega kola Prve lige si. Medtem ko je naslov že nekaj časa v rokah Maribora, bo najbolj zanimivo v Ljubljani, kjer se bosta Olimpija in Mura 05 pomerila za Evropo.

Drugouvrščena Olimpija ima pred predzadnjim kolom Prve lige si dve točki prednosti pred Koprom in štiri pred Muro 05. Današnja tekma je torej pravzaprav finale za uvrstitev v evropske pokale.

"Čaka nas težka in zelo pomembna tekma. Muro poznamo, vemo, za kakšnega nasprotnika gre, če ne bomo dali vsega od sebe, ne bomo osvojili treh točk, ki jih krvavo potrebujemo za potrditev uvrstitve v Evropo," pred srečanjem razmišlja Anej Lovrečič, strelec čudovitega gola na derbiju proti Mariboru, ki so ga zmaji sicer izgubili z 2:3. "Z igro na zadnjih dveh tekmah smo lahko zadovoljni. Spet več igramo, s tem pa se dviguje samozavest pri posameznikih. Edini slabi del vsega je rezultat iz Maribora. Sicer je stanje v ekipi dobro, zavedamo se svoje kakovosti in gremo na zmago," pravi 25-letni Izolčan, ki je pod vodstvom trenerja Ermina Šiljaka vnovič v prvem planu. "Počutim se dobro, predvsem zato, ker spet redno igram. Forma se dviguje, vendar sem sam do sebe najbolj zahteven in vem, da to še ni to. Upam, da bo že proti Muri spet še nekoliko bolje," pravi Lovrečič.

Zelo zanimivo bo tudi v knežjem mestu, kjer se bosta pomerila Celje in Maribor, ki se bosta srečala tudi v finalu pokalnega tekmovanja. "Imamo zanimiv razpored, ko v šestih dnevih igramo dvakrat s Celjem. Dobro se poznamo, nasprotnik ima veliko mladih igralcev, ki nimajo veliko prvoligaških izkušenj. Poznamo način njihove igre, neznank ne bo. Na domačem stadionu imajo Celjani vedno neko posebno energijo, igrajo dinamično. Morali bomo biti pozorni, v Celju ni lahkih tekem," napoveduje trener vijoličastih Darko Milanič.

V boju za Evropo pomembno srečanje čaka tudi Luko Koper, ki bi bila v primeru domačega uspeha proti Triglavu z eno nogo že v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Triglavani na drugi strani potrebujejo točke v boju za obstanek. Enako usodo doživljajo tudi nogometaši Nafte, ki morajo skoraj nujno premagati Domžale, če še želijo sanjati o dodatnih kvalifikacijah. V slovenskem Las Vegasu se bosta udarila HiT Gorica in Rudar Velenje. Vse tekme se začenjajo ob 18. uri.

Prva liga si, 35. kolo:

Ob 18.00:
Olimpija – Mura 05
Celje – Maribor
Luka Koper – Triglav
Nafta – Domžale
HiT Gorica – Rudar Velenje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.