Šport > Nogomet
3 ogledov

"V Ljudskem vrtu bo 3:0 za nas!"

1/35
Žurnal24 main
Po prvi tekmi dodatnih kvalifikacij med Rusijo in Slovenijo (2:1) za uvrstitev na SP 2010 smo poklicali Zlatka Zahoviča in Bojana Prašnikarja.
Izid je glede na dogodke na igrišču dober. Čeprav smo imeli na koncu priložnost iz katere bi lahko izid povsem obrnili, kajti pri rezultatu 2:0 smo bili na nek način že kar precej izgubljeni. Vendar moram rečti, da so nam ne nek način pomagali tudi Rusi, ker so se zadovoljil z 2:0.
Bojan Prašnikar

Mož z največ nastopi in najboljši strelec Slovenije vseh časov, Zlatko Zahovič, je bil po koncu srečanja med Slovenijo in Rusijo v Moskvi kar malce razočaran: "Slovenska reprezentanca je pokazal velik karakter, pričakovan karakter. Odigrala je eno odlično tekmo. Imela je pluse in minuse, tako kot je tudi pričakovano na taki tekmi. Mislim, da je zmaga Rusije nezaslužena. Izid nam pred povratnim srečanjem vliva veliko upanja,“ je sprva dejal Zaho in nato pojasnil, zakaj je po njegovem mnenju zmaga Rusije nezaslužena: "Zaradi tega, ker smo igrali proti državi, ki ima 220 milijonov prebivalcev. Na svoji strani so imeli tudi 70.000 navijačev. Vendar pa nič od tega niso izkoristili proti manj kot dva milijonski Sloveniji, zato je zmaga Rusije povsem nezaslužena.“ Športni direktor Maribora se je obregnil tudi ob zdaj že slovito umetno podlago na stadionu Lužniki: "Mislim, da je odločilno vlogo odigrala umetna trava na kateri se naši niso najbolje znašli. To je popolnoma normalno in to je bil tudi naš strah. Povsem nazaslužena zmaga Rusov, ki so izkoristili pogoje v katerih se znajdejo samo oni sami.

Mislim, da je zmaga Rusije nezaslužena. Izid nam pred povratnim srečanjem vliva veliko upanja.
Zlatko Zahovič

Tudi nekdanji selektor Slovenije Bojan Prašnikar je z izidom, ki so ga varovanci Matjaža Keka iztržili v Moskvi zadovoljen: "Izid je glede na dogodke na igrišču dober. Čeprav smo imeli na koncu priložnost iz katere bi lahko izid povsem obrnili, kajti pri rezultatu 2:0 smo bili na nek način že kar precej izgubljeni. Vendar moram rečti, da so nam ne nek način pomagali tudi Rusi, ker so se zadovoljil z 2:0. Mi smo uspeli to dobro izkoristit, tako da imamo pred povratno tekmo dobro izhodišče,“ je sprva dejal Prale in nato še pripomnil: "Že minimalna zmaga nas pelje na SP. Zelo pomembno bo, da doma ne bomo prejeli zadetka. To ne bo enostavno, ker so Rusi zelo nevarni tudi iz protinapdov. V vsakem primeru pa moramo igrati na zmago."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Selektor Kek je ob zaostanku z 2:0 v igro poslal Zlatana Ljubijankića, Daliborja Stevanovića in Nejca Pečnika. Prihod treh ofenzivno usmerjenih nogometašev je povsem poživil slovensko igro. V 82. minuti pa je ravno Pečnik zabil zadetek, ki pred povratnim srečanjem v Ljudskem vrtu obeta zelo veliko. Naša sogovornika nad odličnim vodenjem Keka nista bila presenečena. "Selektor Kek je že skozi celotne kvalifikacije pokazal svojo vrhunskost, tako da to ni presenečenje,“ je dejal Zahović. "Pri 2:0 je bilo potrebno nekaj spremeniti. Z menjavami je Kek pridobil na udarnosti in bil na koncu nagrajen z zadetkom, ki nam daje veliko upanje pred povratno tekmo,“ pa je povedal Prale, ki tako kot Zahovič ni želel izpostaviti nobenega od posameznikov v slovenski ekipi. Oba sta izpostavila izjemno kolektivno igro naših reprezentantov.

Mislim, da je odločilno vlogo odigrala umetna trava na kateri se naši niso najbolje znašli.
Zlatko Zahovič

Ob koncu smo Prašnikarja in Zahoviča povprašali še, kaj pričakujeta na povratnem srečanju v Ljudskem vrtu? "Zadetek nam daje kar veliko možnosti. Naprej se ne moreš prebiti brez zmage. Torej, potrebujemo zmago na domačem terenu. Sedaj nam zadostuje že minimalna zmaga in v tem primeru imamo kar pveliko možnosti, da pridemo do končnega cilja,“ je razpredal Prašnikar, medtem ko je bil Zahovič veliko bolj kratek in tudi jasen: "Lahko pričakujemo zmago Slovenije v Ljudskem vrtu. In ne samo z 1:0, temveč s 3:0!“ Zlatko iz tvojih ust v božja ušesa!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.