Šport > Nogomet
18 ogledov

V Londonu tekla kri, otroci niso bili izjema

london stadium Youtube
Tekmo angleškega ligaškega pokala med West Ham Unitedom in Chelseajem so zaznamovali krvavi navijaški spopadi.

West Ham je pod vodstvom hrvaškega stratega Slavena Bilića v osmini finala pokala EFL premagal Chelsea (2:1) in se uvrstil med osem najboljših ekip.

Kladiva se bodo v četrtfinalu pomerila z Manchester Unitedom, ki je z golom Juana Mate izločil mestnega tekmeca Manchester City (1:0).

Na olimpijskem stadionu v Londonu so zaradi nevarnosti navijaških izgredov vladale poostrene varnostne razmere, kljub večjemu številu policistov in varnostnikov pa brutalnih spopadov nogometnih huliganov niso uspeli preprečiti.

Domači navijači naj bi na tekmo prinesli kovance, s katerimi so obmetavali podpornike Chelseaja. Po zraku so leteli tudi drugi predmeti, nasilje pa je umirila policija, ki je aretirala sedem izgrednikov. Med obmetavanjam z majhnimi, a sila nevarnimi kovanci, jo je skupila tudi osemletna deklica, poročajo britanski mediji.

''Tekme obiskuje od drugega leta starosti. Še nikoli ni bila priča takšnemu naslju. Še nikoli nas niso obmetavali s kovanci. Ker je v nas priletelo kar sedem kovancev, smo jih obdržali, ker želimo zadevi priti do dna,'' neimenovani vir citira BBC.

Domači trener Bilić je dejal, da je dogajanje na tribuni spremljal z enim očesom, saj se je posvečal igri njegove ekipe. ''Lahko rečem, da sem opazil, vendar sem bil bolj osredotočen na to, kar se je dogajalo na igrišču. Ne vem, kaj točno se je zgodilo, vendar v klubu temu ostro nasprotujemo. Nesprejemljivo je, da se takšne stvari dogajajo v Angliji,'' je povedal Hrvat.

West Ham je v uradni izjavi obsodil ravnanje navijačev, oglasili pa so se tudi iz tabora modrega kluba in sporočili: ''V klubu smo zelo razočarani nad dogodki v zaključku tekme. Takšno vedenje obsojamo. Nadaljnji komentarji niso primerni, dokler se ne opravi temeljita preiskava.''

Incident bo pod drobnogled vzela Angleška nogometna zveza (FA), ki ji bosta na pomoč priskočila oba vpletena prvoligaša.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:28 27.oktober 2016.

    Navadna huliganska drhal. Močni in predrzni samo, ko jih je vsaj 50 v skupini, sicer pa prestrašeni mamini fantiči