Šport > Nogomet
2 ogledov

V Madridu nekomu zvoni

Bernd Schuster je zdaj že nekdanji trener Reala iz Madrida. Žurnal24 main
Madridski Real po dveh zaporednih naslovih španskega nogometnega prvaka letos vse bolj izgublja korak z Barcelono. Na udaru trener, predsednik in športni direktor.
Real Madrid ima po enajstih kolih španske La Lige pet točk zaostanka za velikim rivalom Barcelono . Dovolj, da v španski prestolnici že zvoni alarm. Išče se krivda, delijo se kritike, glave pa za zdaj ne letijo.

Real je v zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih dobil le domači srečanji z Malago (čudežni večer je takrat uprizoril Gonzalo Higuain ) in tretjeligašem Real Unionom , proti kateremu pa je tako ali tako izpadel iz španskega pokala. Poleg tega je vmes ostal še brez prvega strelca Ruuda van Nistelrooya , ki je zaradi težje poškodbe že končal sezono.

Calderon si bojda želi zamenjati trenerja. © AFP

 
Čeprav mediji že dlje časa ugibajo, kako dolgo se bo na klopi največjega svetovnega kluba še zadržal Bernd Schuster , pa ga tudi zadnji neuspehi še niso stali glave. V obrambo nekdanjega odličnega vezista je stopil tudi športni direktor Predrag Mijatović. "Odigrali smo šele 11 tekem v ligi in smo blizu vrha. Verjamemo v trenerja. Z njegovim delom smo zelo zadovoljni. Navijačem želimo sporočiti, da smo mirni in samozavestni," je povedal Mijatović. Če so prav vsi mirni in samozavestni, pa ni znano. Predsednik Ramon Calderon naj bi bil vse prej kot podpornik Schusterja, katerega je ustoličil potem, ko se je po koncu sezone 2006/07 kljub osvojitvi naslova prvaka krvavo znebil velikega Italijana Fabia Capella .

Ugibanja o nasledniku Schusterja in nadomestnemu napadalcu za van Nistelrooya so seveda preplavila medije. Kot prvi kandidat za trenersko mesto se je pojavil bivši trener Interja Roberto Mancini , ki je poleti odletel iz stadiona Giuseppe Meazza , kjer ga je nasledil Jose Mourinho . Svoje je seveda nemudoma pristavil agent italijanskega trenerja. "Ta novica nam je všeč, sicer pa jo slišimo prvič. Nismo imeli nikakršnih stikov z nobenim klubom, uradnega ni nič. Upamo pa da ne gre le za govorice," pravi Maurizo De Giorgis . Kot kandidati za Schusterjevo službo se omenjajo tudi Frank Rijkaard , Juande Ramos , Victor Fernandez in legenda kluba ter trener B ekipe Michel .

 
 

Na tržišču pa ni veliko igralcev, ki zadovoljujejo kriterije Madrida.

Predrag Mijatović

 
Tudi kandidati za naslednika van Nistelrooya rastejo kot gobe po dežju, čeprav je jasno, da je odličnega Nizozemca skoraj nemogoče nadomestiti. Za Hernana Crespa naj bi Inter , kljub temu da je pri Mourinhu odrinjen na obrobje, zahteval kar deset milijonov evrov. Genoa medtem za Diega Milita želi še 20 milijonov več, Andrej Ševčenko pa naj bi bil le plod medijske domišljije. Vsaj tako zatrjuje Adriano Galliani , podpredsednik rdeče-črnih. "Ševčenko ne gre nikamor. Je nedotakljiv in bo še naprej igral za nas."   V Madridu se za zdaj še odločajo med različnimi imeni. "Položaj nas sili v to, da januarja kupujemo. Na tržišču pa ni veliko igralcev, ki zadovoljujejo kriterije Madrida. Imamo spisek imen in naredili bomo vse, da pripeljemo enega ali dva nogometaša," sporoča Mijatović. Še najbolj realni možnosti sta za zdaj Vagner Love iz ruskega velikana CSKA in napadalec Zaragoze Ricardo Oliveira .

Predrag Mijatović je eden nabolj kritiziranih. © Reuters

 
V divjem tavanju med novim in starim trenerjem in novim napadalcem pa največ kritik leti na predsednika Ramona Calderona . Prav njega – bolj kot Schusterja – za nastali položaj krivijo navijači. Ti mu še vedno niso pozabili neizpolnjene obljube prihoda Kakaja , poletnega sramotenja kluba v primeru Cristiano Ronaldo in prodaje Robinha . Calderona in športnega direktorja Mijatovića tako za trenutno stanje krivi kar 60 odstotkov anketirancev v anketi španskega dnevnika Marce . Za trenerjev odhod se je izjasnilo le 25 odstotkov vprašanih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.