Šport > Nogomet
27 ogledov

V nezakonite stave vpleten Šukalo?

Goran Šukalo pravi, da se nikoli ne bi vpletel v prirejanje tekem. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Pred vrati je nova stavniška afera. Policija je v Mariboru pridržala in priprla štiri osebe, kazenske ovadbe pa so podane tudi proti dvema nogometašema, med katerima je tudi reprezentant Goran Šukalo.

Mariborski časnik Večer je zapisal, da je akcija trajala več mesecev, sodelovali pa so policisti iz več držav. Štirje Mariborčani, lastniki več lokalov in objektov za športno rekreacijo, so bili pridržani po hišni preiskavi, ki je potekala prejšnji teden. Organizirali naj bi nelegalne stave na različne športne dogodke, predvsem na rezultate nogometnih tekem. Kot so zapisali v današnji tiskani izdaji Večera, naj bi sredi prejšnjega tedna mariborski policisti imeli dovolj dokazov, da so zaprli štiri Mariborčane, Kosto Turnerja, Ivana Vinka, Vasjo Turnerja in Zvonka Hajška, ki so osumljeni združevanja v združbo, ki se je specializirala za nelegalno pobiranje stav na športne dogodke. Akcija naj bi trajala pol leta, slovenskim policistom pa so na pomoč priskočili tudi kolegi iz tujine. Policisti so kazensko ovadbo napisali zoper vseh šest omenjenih, za Mariborčane je preiskovalni sodnik že odredil pripor, ali bodo organi pregona prostost odvzeli tudi nogometašema, pa za zdaj še ni znano. Več naj bi policija razkrila na opoldanski novinarski konferenci.

Gorana Šukala smo skušali priklicati za komentar, a mu tako na nemško kot slovensko številko telefon ne zvoni.

Kot navajajo mediji, naj bi bili med osumljenimi tudi dve osebi, ki sta nedostopni slovenskim oblastem: nogometaš nemškega drugoligaša Duisburga Šukalo in bivši nogometaš iz Srbije Saša Simić.

Oktobra lani naj bi organizatorji mariborske nelegalne stavniške združbe zaslužili 250 tisoč evrov. Ponujali naj bi visoke kvote za nekatere tekme, nameščali pa naj bi tudi izide nekaterih tekem. Časopisna hiša Delo navaja, da je Šukalo letos vplačal okrog 1,9 milijona evrov, ki jih je vložil sam in v imenu drugih profesionalnih nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.