Šport > Nogomet
26 ogledov

V Oblakovi ekipi vse bolj napeto

atletico madrid jan oblak Profimedias
Španski vezist Saul Niguez ni zadovoljen z izjavami klubskega soigralca Antoina Griezmanna, ki ne izključuje izpada v drugorazredno tekmovanje.

Atlético Madrid, katerega član je od leta 2014 tudi slovenski reprezentant Jan Oblak, je bil v zadnjih sezonah trn v peti Real Madridu in Barceloni.

Madridski klub je bil edini španski prvoligaš, ki je lahko kljuboval hegemoniji obeh velikanov s Pirenejskega polotoka in v sezoni 2013/2014 celo posegel po naslovu državnega prvaka.

V zadnjih treh letih je kar dvakrat zaigral v finalu Lige prvakov in se dokazal tudi na evropskem nogometnem prizorišču. Atléticu v uvodu v letošnjo sezono La Lige ne gre vse po načrtu, saj se po dveh odigranih krogih nahaja šele na 10. mestu.

Varovanci Diega Simeoneja so uvodoma remizirali z Deportivom Alavesom (1:1), v soboto pa oddali še dve točki na obračunu z Leganesom (0:0).

Griezmann o izpadu v drugo ligo

Francoski reprezentant Antoine Griezmann je po tekmi drugega kroga dejal, da se bo ekipa s takšno igro težka obdržala v elitni konkurenci španskega nogometa.

''Če bomo tako nadaljevali, se bomo otepali izpada. Treba se bo zbuditi, delati naprej in čim hitreje poiskati našo igro,'' je po najslabšem uvodu v domače prvenstvo pod vodstvom Simeoneja dejal Griezmann.

Z besedami francoskega napadalca se ne strinja Saul Niguez, ki klubskemu soigralcu sporoča, da nogometaši Atlética prisegajo na vrednote, ki so v navzkrižju z njegovo mentaliteto.

''Griezmann bo moral premisliti, kaj govori. Treba se je zavedati svojega položaja in ekipe, ki jo predstavljaš. Res je, da te po koncu tekme premagajo utrujenost, vročina in vse ostalo, a tega ne moreš reči. Verjamemo v vrednote in tega ne smemo govoriti,'' je dejal Niguez.

Atlético Madrid se bo po reprezentančnem premoru pomeril s Celto de Vigo. Tekma bo na sporedu 10. septembra.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.