Šport > Nogomet
25 ogledov

V Palermu zaupajo v statistiko

Trener Palerma Delio Rossi se zaveda pomembnosti tekme, ki se bo začela danes ob Žurnal24 main
Pred prvo tekmo z Mariborom sta trener nogometašev Palerma Delio Rossi in vezist Fabio Liveran pred novinarji spregovorila o pomembnosti tekme.

Palermo je nazadnje v Evropi doma slavil zmago 28. septembra 2006, ko je s 3:0 premagal West Ham.
"Prepričan sem, da bodo naši nogometaši in navijači naredili razliko in se bomo uvrstili v skupinski del Evropske lige. Tekma bo za nas zelo pomembna, saj gre za prvi resen start v novo sezono. To bo hkrati dober test za oceno fizične pripravljenosti moštva," pred tekmo z Mariborom razlaga trener nogometašev Palerma Delio Rossi.

Palermo je lani v Serie A pred domačimi navijači v 19 tekmah ostal neporažen. Ob 13 zmagah je še šestkrat odigral neodločeno.

Podobno razmišlja igralec sredine igrišča Fabio Liveran: "Nogometaši Maribora so fizično močni, vendar imamo v obrambi dobre branilce. Naše najmočnejše orožje mora biti napad, tam smo najboljši. Tekmo z Mariborom moramo vzeti skrajno resno."

Zadnji domači poraz Palerma sega v 1. marec 2009, ko je Catania v italijanskem prvenstvu slavila kar s 4:0.

Na spletni strani kluba, ki je lani v Serie A zasedel peto mesto, so zapisali še, da italijanski klubi v uradnih medsebojnih dvobojih proti slovenskim prevladujejo. V osmih tekmah so zbrali sedem zmag, edini remi (0:0) je leta 2004 uspel le Mariboru doma proti Parmi. Zanimanje za tekmo, ki se bo na stadionu Renzo Barbera začela danes ob 20.30, je veliko. Stadion s 37 tisoč sedeži naj zaradi dopustov sicer ne bi bil povsem poln, vendar pa vseeno pričakujejo, da naj bi se na tribunah zbralo do 25 tisoč gledalcev. Do zdaj je bilo prodanih 15 tisoč kart.

Uvrstitev v Evropsko ligo bi Mariboru prinesla milijon evrov. Posamezna zmaga v skupini je vredna 140 tisoč evrov, neodločen izid pa polovico manj.

Med kandidati za nastop v vrstah Maribora so: Pridigar, Radan, Topič, Rajčević, Anđelkovič, Viler, Mejač, Rešek, Bačinović, Mertelj, Dodlek, Mezga, Spahić, Cvijanović, Iličić, Tavares, Volaš, Plut, Jelić, Berić, Bunderla. Doma ostajajo Džinić, Pavličić, Majer in Milec, ki po poškodbah še vadijo po posebnem programu.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.