Šport > Nogomet
21 ogledov

V pokoj še ena legenda

frank lampard EPA
Nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance in Chelseaja Frank Lampard se je odločil za konec bogate tekmovalne poti na nogometnih igriščih.

Osemintridesetletni vezist je nazadnje igral v ameriški nogometni ligi, Major League Soccer, kamor se je preselil leta 2014, za New York City FC, s katerim mu je potekla pogodba. Pred ameriško avanturo je bil eno sezono v dresu Manchester Cityja.

"V zadnjem času sem zavrnil kar nekaj zelo zanimivo ponudb, s katerimi so me obsipali tako angleški klubi kot klubi iz tujine. Vendar sem se odločil, da jih po 21 neverjetnih letih v profesionalnem nogometu ne sprejmem, saj želim odpreti povsem novo poglavje v knjigi svojega življenja. Neverjetno sem ponosen na vse lovorike, ki sem jih osvojil, ter na čast, ki sem jo dobil, ko sem lahko več kot stokrat igral za angleško izbrano vrsto, seveda ter na več kot 300 golov," je navijačem sporočil pred svojega profila Facebook.

Lampard je največji del karieri preživel v majici kluba s Stamford Bridgea. Za Chelsea je igral 13 sezon, od 2001 do 2014, in je z 211 zadetki najboljši strelec tega kluba iz Londona. Za Anglijo je odigral 106 tekem in zabil 29 golov. Trikrat je osvojil premier ligo, štirikrat pokal FA, dvakrat ligaški pokal, po enkrat pa ligo prvakov in evropsko ligo. Začel je leta 1995 v West Hamu ter kot posojen igralec v vrstah Swanseaja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.