Šport > Nogomet
25 ogledov

V polfinalu Maribor s Koprom

Mariborčane v polfinalu pokala Hervis čakajo Koprčani. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Ponedeljkov žreb je določil polfinalna para nogometnega Hervis pokala Slovenije. To sta Interblock – Domžale ter Luka Koper – Maribor. Prvi tekmi bosta na sporedu 20. aprila, povratni teden kasneje.

Branilci naslova in šestkratni prvaki slovenskega pokala iz Maribora bodo prvo tekmo igrali v gosteh pri Luki Koper. Trener vijoličastih Darko Milanič je po žrebu dejal: "O žrebu nisem razmišljal, saj je pri teh rečeh običajno tako, da tistega, ki si ga želiš, ne dobiš. Vsa tri moštva so kakovostna, vem pa, da imamo tudi sami dovolj kakovosti, da se po dveh srečanjih uvrstimo v finale."

Njegov kolega na drugi strani bo Primož Gliha, ki je povedal: "Z vsakim žrebom moraš biti zadovoljen, saj nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. To bomo videli šele po koncu druge tekme. Pomembno pa je, da se nikogar ne bojimo, saj strah povzroča stres, ta pa vodi v poraz."

Domžale, ki so lani v finalu po podaljških izgubile v Mariboru, so dobile na papirju najlažjega tekmeca, drugoligaša iz Ljubljane, toda trener Darko Birjukov se zaveda, da srečanji še zdaleč ne bosta enostavni. "Zadovoljni smo z žrebom, saj smo dobili teoretično najlažjega tekmeca. A to ne pomeni, da gre za slabega tekmeca, je morda le nekoliko slabši od drugih dveh, ki tvorita vrh slovenskega nogometa. Tekmi bosta zelo zahtevni in od sebe bomo morali dati 150 odstotkov," je dejal Birjukov.

Strateg Interblocka Zdenko Verdenik je z uvrstitvijo v polfinale že presegel pričakovanja v klubu, zato bodo njegovi varovanci aprila nastopili povsem neobremenjeno. "Naša želja je bila, da igramo prvo tekmo doma tako kot v prejšnjih dveh krogih, ko smo izločili oba primorska prvoligaša. Domžale so močan tekmec, vendar upamo na najboljše, se pravi na uvrstitev v finale."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.