Šport > Nogomet
14 ogledov

V prvi vrsti praznik nogometa

Žurnal24 main
Na današnji otvoritveni tekmi na stadionu v Stožicah med Slovenijo in Avstralijo ob "navadnih" smrtnikih ne bo manjkalo znanih imen, povezanih z nogometom.

Na prvi tekmi v Stožicah tako ne bo manjkal niti eden izmed najpomembnejših členov zlate generacije, Sašo Udovič. "Danes je praznik nogometa. Dočakali smo nekaj, kar si je Slovenija želela dolga desetletja, tudi naša generacija. Zdaj smo dočakali. Ne bom rekel, da rezultat ni važen, ker rezultat je vedno važen, ampak danes je predvsem praznik nogometa, novega stadiona in posebnih čustev za vse športne navdušence v Sloveniji," je ob našem klicu dejal Udovič in dodal, da bi bilo stadion seveda najlepše krstiti z zmago proti Avstraliji: "Mislim, da je zmaga ob taki čustveni predstavitvi stadiona skoraj neizogibna." Velikega spektakla se bo udeležil tudi najboljši strelec v zgodovini Slovenije, Zlatko Zahovič: "Najpomembneje je, da bomo priča spektaklu in krasni otvoritvi. Seveda pa bomo popravili tisto, kar ni uspelo košarkarjem, tako da napovedujem zmago, ki je na otvoritvi več kot pomembna.

Tako kot Zaho in Udovič bo otvoritev iz prve vrste spremljal tudi nekdanji prvi vratar Slovenije, Marko Simeunovič. "Pričakujem zmago z dvema goloma razlike. Zakaj? Normalno, zaradi odprtja stadiona, vzdušja, ki bo na tekmi, ki verjamem, da bo enako kot včeraj. Zagotovo pa bo to še dodatna vzpodbuda za igralce," je v napovedi pred tekmo dejal Simke, medtem ko nekdanji selektor Bojan Prašnikar bolj razmišlja o drugih stvareh in ne rezultatu. "Danes razmišljamo tudi o drugih stvareh in ne samo o rezultatu. Razmišljamo, kako je to lep, fantastičen dan za slovenski nogomet. Zmaga pa je seveda vedno interesanta, a pred tekmo vedno bolj razmišljaš, kako je to lepo, da končno imamo objekt, ki se ga ni treba sramovati," je iz Stožic sporočil Prale in tik pred slovesom dodal: "Vsaka čast tistim, ki so uspeli to napraviti."

V nasprotju z ostalimi našimi sogovorniki pa si bo tekmo iz domačega naslonjača ogledal Sebastjan Cimerotič. "Napovedujem zmago Slovenije. Včeraj in danes sem si pogledal avstralsko reprezentanco in me niso prepričali. Lahko se zgodi marsikaj, toda glede na to, da bodo igrali na novem stadionu, ki bo nabito poln, kar je še dodaten motiv za naše reprezentante, mislim, da bi morala biti zmaga naša," je optimistično napovedal priljubljeni Cime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.