Šport > Nogomet
1306 ogledov

"V soseski, v kateri sem odraščal, orožje na vsakem vogalu"

Vinicius Epa
Veliki zvezdnik madridskega Reala je spregovoril o odraščanju v eni najbolj nevarnih favel v Riu de Janeiru.

Francoski športni časnik L'Equipe je pred mikrofon povabil slovitega napadalca madridskega Reala Viniciusa Juniorja. Ta je v obširnem intervjuju med drugim spregovoril tudi o odraščanju v eni od favel v Rio de Janeiru, in sicer São Gonçalu. "Gre za nevaren predel, toda ljudje tam precej časa preživijo z igranjem nogometa. Seveda so prisotni razbojniki, orožje je na vsakem vogalu. Gre za eno najbolj nevarnih favel v Riu. Za ljudi, ki tam živijo, to postane nekaj običajnega, čeprav to v resnici ni," je pojasnil Vinicius.

In kako mu je uspelo, da se je iz soseske prebil s pomočjo nogometa? "Ob sebi sem imel prave ljudi, prijatelje. Lahko sem šel po poti, ki sem si jo začrtal in imel sem dar za nogomet. Nimajo vsi te sreče. Iz nuje ubirajo napačne poti," je spomine na najstniška leta opisal Vinicius. "Nikoli nisem srečal nikogar, ki bi poznal zdravnik, profesor ali odvetnik," je svojo sosesko, v kateri je odraščal, še ponazoril brazilski nogometni virtuoz.

"Kakor koli že, tam sem bil srečen. Tam sem stkal prijateljstva za vse življenje. Ti, ki živijo z menoj v Madridu, so vsi iz São Gonçala," je dodal Vinicius. Da je odraščal v revščini, ni skrivnost, o tem mu ni težko govoriti. "Starši niso imeli ničesar. Ko sem imel pet let, je oče šel delat v drugo sosesko, a niti to ni bilo dovolj. Starši so nehali živeti svoje sanje, da bi jaz lahko živel svoje. Lahko rečemo, da se je danes vse to obrestovalo, vendar se to dogaja tudi drugim, ki izgubijo ves denar, tudi tistega, ki ga nimajo," je razložil Vinicius, ki je obenem dejal, da mu za treninge ni bilo treba plačevati, saj mu je šola to omogočila brezplačno, prav tako so mu zagotoviti športna oblačila. "Brez teh ljudi danes ne bi bil tukaj, Flamengo me nikoli ne bi videl," je v čustveni izpovedi podčrtal Vinicius. 

V intervjuju je tudi malce razočaral ljubitelje madridskega Reala, saj je dejal, da cele kariere ne bo preživel v Realu, razlog pa je obljuba, ki jo je nekoč dal očetu. "Mislim, da bi z lahkoto ostal tu celo kariero, toda klub mojega življenja je Flamengo. Očetu sem obljubil, da se bom nekoč vrnil. In to obljubo bom moral izpolniti," je pojasnil danes 23-letni Vinicius. 

Brazilec se je kot mlad fant (pri 18) čez noč preselil v Real, kjer je sicer najprej branil barve Realove B-ekipe, a mu je uspel ekspresni preskok v članski nogomet. Hitro je zagrabil ponujeno priložnost in z Realom serijsko osvajal lovorike. Uspel se je dokopati tudi do naslova v prestižni Ligi prvakov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.