Šport > Nogomet
4 ogledov

V Srbiji preiskave nogometnih klubov

Navijači Crvene Zvezde so že večkrat povzročili nemire na nogometnih tekmah. Žurnal24 main
V Srbiji poteka obsežna preiskava tamkajšnjih nogometnih klubov, še posebej Crvene zvezde. So res vodilni možje v navezi s srbskim kriminalnim podzemljem?

Srbska policija je v preteklih dneh proti tamkajšnjim največjim nogometnim klubom in nogometni zvezi uvedla obsežno preiskavo. Beograjski tisk poroča, da policija preiskuje predvsem domnevne povezave med nogometnimi menedžerji in domačim kriminalnim podzemljem. Posebej pod drobnogledom je Crvena zvezda, ki naj bi bila povezana neposredno s preprodajalci prepovedanih drog. Preiskave so obsežne, saj kriminalisti preučujejo tudi dokumentacijo o domnevno spornih prestopih nogometašev in morebitne dokaze o dogovarjanju izidov posameznih tekem. Tisk piše, da so v ozadju velike vsote denarja, ki se merijo v milijonih evrov. Policija je poimensko navedla tudi nekatere vodilne može pri Crveni zvezdi, ki naj bi v nedeljo organizirali nasilne navijaške spopade na tekmi med zvezdo in Hajdukom iz Kule. En policist je bil v teh spopadih težje ranjen. Policija trdi, da so posamezni klubski predstavniki navijačem dovolili, da so na stadion prinesli sicer prepovedana pirotehnična sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.