Šport > Nogomet
20 ogledov

V stečaj še en nekdanji velikan

Rapid Bukarešta EPA
Za finančno in siceršnje preživetje Rapida, nekdanjega trikratnega prvaka romunskega nogometnega prvenstva iz glavnega mesta Bukarešte, ni več nobenega upanja.

Sodišče v romunski prestolnici je v torek uradno razglasilo stečaj bukareštanskega Rapida, ki se je znašel v nepremostljivih finančnih težavah in je bil že vse od leta 2012 v postopku prisilne poravnave.

Klub s častitljivo zgodovino, leta 1923 so ga ustanovili železničarski delavci, je že nekaj let v hudih finančnih težavah, nabralo se je za štiri milijona evrov izgube, upnikov ni bilo mogoče poplačati, finančna sanacija kluba ni bila uspešna, zato je sodišče za poplačilo terjatev upnikov sprejelo odločitev o stečaju kluba.

V vitrinah 20 lovorik

Klub je trikrat osvojil domače prvenstvo ligo I, v letih 1967, 1999 in nazadnje leta 2003, kar štirinajstkrat pa so končali na drugem mestu razpredelnice, nazadnje leta 2006.

Lastijo si tudi 13 lovorik zmagovalcev romunskega pokala ter štiri superpokalne lovorike. Nastopali so tudi v Ligi prvakov.

Klub, ki se utaplja v dolgovih, je minulo sezono preživel med drugoligaško druščino, a si je na koncu kot zmagovalec druge lige znova zagotovil mesto v elitnem prvenstvu v prihodnji sezoni 2016/17.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.