Šport > Nogomet
20410 ogledov

Pod streli policista umrl trener slovitega kluba, kjer igra Slovenec

Alon Šamli Instagram
Med žrtvami strelskega napada v Egiptu je bil tudi 34-letni nogometni strokovnjak.

Pod streli policista, ki je v nedeljo v egiptovskem mestu Aleksandrija na obali Sredozemskega morja ubil izraelska turista in egiptovskega državljana, je ugasnilo življenje Alona Šamljia (34), trenerja mladinskih selekcij slovitega kluba Hapoel Tel Aviv, katerega član je tudi slovenski napadalec Alen Ožbolt.

Izraelski nogometni kolektiv, 13-kratni državni in 16-kratni pokalni prvak, je v objavi na družbenih omrežjih sporočil, da je bil Šamli v klubu, kateremu se je pridružil pred letom in pol, zadolžen za razvoj mladih nogometnih potencialov.

"Pedagog, pravi športnik, skromen, z veliko strastjo do nogometa. Imel je odličen odnos do otrok, igralci in osebje v oddelku so ga imeli radi. Vedno je imel pred očmi predvsem vzgojo za vrednote, zdrav življenjski slog in strokovnost," so zapisali v klubu in izrekli sožalje ženi, družini ter prijateljem.

Do streljanja v Egipu je prišlo le dan po tem, ko je skrajno palestinsko gibanje Hamas napadlo Izrael, ta pa se je na napad silovito odzval. Spopadi, ki se danes nadaljujejo, so doslej terjali že na stotine smrtnih žrtev na obeh straneh.

Po poročanju televizije Extra News, ki se je sklicevala na neimenovan egiptovski varnostni vir, je policist z osebnim orožjem streljal na izraelske turiste, pri čemer je ubil dva Izraelca in enega Egipčana, še ena oseba pa je bila ranjena. Strelca so takoj aretirali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • fuckZ24 10:04 10.oktober 2023.

    Pod streli policista umrl trener slovitega kluba, ki ima ženo, katere prijateljica ima moža, ki pozna enga, katerega brat igra za isti klub, kot en Slovenec. Ful pomembno, da tam igra Slovenec. Budale.

  • Kmodri 15:38 09.oktober 2023.

    Pri nas je povilečevanje športa na ravni nacistične Nemčije! Tako rekoč malikovanje!

  • Ender3 13:10 09.oktober 2023.

    Če ne bi bil strokovnjak nogometa, ga ne bi omenjali. Zakaj hudiča imajo takšen družbeni pomen in veljavo saj samo za žogo letajo...