Šport > Nogomet
369 ogledov

V tej evropski ligi so se vrnili na zelenice

bate borisov twitter
Na tribunah gledalci, ki so bili priča presenečenju.

Velika večina evropskih nogometnih stadionov trenutno sameva, kot zadnji so se za prekinitev prvenstva odločili Turki, na presenečenje mnogih pa so z novo sezono mirno začeli v Belorusiji. Na sporedu je bilo namreč prvo kolo, pomerila sta se ekipi Energetik-BGU in BATE Borisov. Dvoboj v Minsku si je ogledalo 800 gledalcev.

"Zakaj ne bi začeli prvenstva? Ali je v naši državi razglašena epidemija? Ni kritične situacije. Zaradi tega smo se odločili, da začnemo z ligo," je dejal predsednik beloruske nogometne zveze Vladimir Bazanov in dodal, da tudi ne bi bilo razumljivo zapreti vrata stadionov za navijače.

"Res je, da so bile mnoge tekme v Evropi odigrane brez gledalcev. A v tem primeru se velike množice navijačev zberejo pred stadionom, zato zaprtje tribun ne bi imelo pomena," je povedal Bazanov.

Domači Energetik je sicer presenetljivo s 3:1 premagal serijskega beloruskega prvaka. BATE je doslej osvojil 15 naslovov državnega prvaka, od tega kar 13 zaporedoma, vendar mu je lani lovoriko odnesel Dinamo iz Bresta.

V Belorusiji je trenutno po uradnih podatkih 51 okuženih zaradi koronavirusa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.