Šport > Nogomet
27 ogledov

V tretje ni šlo rado za Moyesa, Valencia 1-1 Atleti

Sunderland - Manchester United
1/13
Reuters
Prva polfinalna tekma angleškega ligaškega pokala je poskrbela za novo razočaranje Manchester Uniteda. Tokrat jih je v gosteh ugnal še Sunderland, ki je bil boljši z 2:1. Valencia z zadnjim strelom tekme do remija proti Atléticu (1:1).

Navijači Manchester Uniteda ne morejo biti zadovoljni. Po prvenstvenem porazu s Tottenhamom in izpadu iz FA pokala, ko jih je potopil Swansea, so v tednu dni izgubili še v tretjem tekmovanju, ligaškem pokalu. Na prvi polfinalni tekmi so se v gosteh pomerili s Sunderlandom in se domov vrnili s porazom 2:1. Čeprav je rezultat neugoden, to še ne pomeni konca v tem tekmovanju, saj jih konec meseca čaka povratna tekma na Old Traffordu.

Če ne gre v enega, pa v drugega

Prva polovica prvega polačsa ni ponudila dobrega nogometa. Omembe vredne priložnosti ni bilo, zdelo pa se je, da so malce bolj odločni domači nogometaši, ki pa jih je obramba Manchestra zlahka zadrževala. Najnevarneje je bilo ob strelu izkušenega Ryana Giggsa, ki pa mu je veselje ob zadetku preprečila vratnica. Kar je Giggsu vzela vratnica, so v 38. minuti Adnanu Januzaju vzeli sodniki. Mladi Belgijec je tokrat celo zadel, a je bil njegov gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Ko je že vse kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, pa so domači dodali še malce soli na rano velikana iz Manchestra. V zadnjih sekundah sodnikovega dodatka so nogometaši Sunderlanda izvajali prosti strel. Žoga je zletela v kazenski prostor, kjer je po podaji z glavo priistala pred črto gola Davida De Gee, kjer jo je v lasten gol psopravil Ryan Giggs in osrečil domače navijače.

Ko ne gre, ne gre

Drugi polčas se je začel po željah nogometašev Manchestra. Odločeni, da ne zgubijo še tretje tekme v letu 2014 so pritisnili in v 52. minuti izid izenačili. Po podaji iz kota je najvišje skočil kapetan Nemanja Vidić, preskočil dva nasportnikova nogometaša in premagal Vita Mannoneja. A veselje rdečih vragov ni trajalo dolgo.

Nekdanji član mestnega tekmeca Cityja, Adam Johnson, je z žogo v nogah krenil v kazenski prostor Manchestra, na robu katerega ga je s prekrškom zaustavil Tom Cleverley. Sodnik Andre Marriner je dosodil enajstmetrovko, s silovitim udarcem pod prečko pa je domače v novo vodstvo popeljal Italijan Fabio Borini.

Razočaranje ob novem porazu je bilo vidno na obrazu trenerja Davida Moyesa, ki je klub prevzel poleti. Slabi rezultati in predvsem slaba igra ne vlivajo upanja nikomur in vprašanje je, kaj še lahko iz slabe sezone izvlečejo aktualni nogometni prvaki Anglije. 

Feghouli Filipe Luis Valencia Atletico Madrid Copa del Rey španski pokal Španija | Avtor: EPA EPA

Valencia pokvarila Atléticovo generalko

Hélder Postiga je z zadnjim strelom na tekmi preprečil zmago Atlético Madridu in pred povratnim dvobojem osmine finala španskega pokala prinesel zasluženo nagrado zvestim navijačem na Mestalli, ki so prepoznali pogumno predstavo pod novim trenerjem Juanom Antoniem Pizzijem in na koncu lahko tudi huronsko slavili.

Kazalo je, da bo morala Valencia v prestolnico po seriji zapravljenih priložnosti odpotovati z enim najbolj neugodnih rezultatov, a je portugalski reprezentant Postiga globoko v sodnikovem podaljšku izničil vodilni gol Raúla Garcíe in rdeče-belim malce pokvaril razpoloženje pred ligaškim derbijem z Barcelono.

Godín odpadel v zadnjem hipu

Atléticu in Barceloni je bilo pred prvima tekmama osmine finala španskega pokala oproščeno, če sta bolj kot o Valencii in o Getafeju razmišljala o velikem prvenstvenem derbiju vrha lestvice, ki ju čaka ob koncu tedna.

Rdeče-beli so v zadnjem trenutku za nameček ostali brez standardnega branilca Diega Godína, tako da je na Mestalli začel neizkušeni Belgijec Toby Alderweireld. Trener netopirjev Pizzi, ki šele dobro spoznava svoje moštvo, je bil proti drugouvrščeni ekipi La Lige lahko zadovoljen s prikazanim v prvem delu.

Akrobatski sodnik

Golu Atlética sta v prvih minutah zapretila Postiga in Dani Parejo, o kakovosti predstave obeh ekip pa najbolje priča dejstvo, da je bil eden najzanimivejših dogodkov akrobacija sodnika Closa Gómeza, ki je po padcu prek Josuhe Guilavoguija pristal na zelenici v 23. minuti.

Zlata vredni gol v gosteh bi Madridčanom kmalu uspelo zabiti čez slabih deset minut, a je bombo Garcíe z izjemno parado odbil vratar domačih Vicente Guaita. V drugem polčasu je Diego Simeone aktiviral še Ardo Turana in Cristiana Rodrígueza, da bi na Calderón z gostovanja prinesel vsaj zadetek.

Veliki Courtois končno premagan

Ta je prišel po grozni napaki enega izmed junakov tekme, vratarja Guaite, ki je podajo iz kota katastrofalno izbil točno na glavo Garcíe, ki mu ni bilo težko zadeti. Stranski sodnik je sicer dvignil zastavico, češ da je bil nekdanji član Osasune v prepovedanem položaju, a ga je glavni sodnik popravil in pravilno dosodil gol.

Izenačenju je bila Valencia nato zelo blizu kar dvakrat, obakrat pa ni uspelo zadeti izgubljenemu biseru španskega nogometa in nekdanjemu članu Atléticovega mestnega tekmeca Reala, Sergiu Canalesu. Prvič ga je izjemni gostujoči čuvaj mreže Thibaut Courtois ustavil z izjemno parado, s katero je njegov strel odnesel iz zgornjega kota svojih vrat, nato pa je Canales po Belgijčevem ubranjenem strelu odpadek v 81. minuti poslal preko gola.

Courtois je domače navijače v še večji obup spravil v 83. minuti, ko je rezervist Sofiane Feghouli po samostojnem prodoru prišel vse do njegovih vrat, alžirskemu reprezentantu, ki se bo v kratkem pomeril tudi s Slovenijo, pa je belgijski panter ustavil strel z le nekaj metrov razdalje. Na koncu je moral tudi Courtois po žogo v svojo mrežo, ko je Feghouli globoko v sodnikovem podaljšku po predložku na drugo vratnico vrnil podajo čez kazenski prostor, kjer jo je v gol spravil Postiga.

Angleški ligaški pokal (Capital One Cup), polfinale, prvi tekmi:

Sunderland : Manchester United 2:1 (1:0)
Giggs (47/a.g.), Borini (64/11-m); Vidić (52)

Sreda, ob 20.45:
Manchester City - West Ham United

Italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala:

Sreda ob 21.00:
Fiorentina - ChievoVerona

Četrtek ob 18.00:
AS Roma - Sampdoria

Ob 21.00:
Udinese - Inter

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), osmina finala, prve tekme:

Valencia : Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Postiga (90); García (71)

Sreda ob 20.00:
Alcorcón - Espanyol
Real Betis - Athletic Bilbao

Ob 22.00:
Barcelona - Getafe
Racing Santander - Almería

Četrtek ob 19.30:
Real Sociedad - Villarreal

Ob 21.30:
Rayo Vallecano - Levante
Real Madrid - Osasuna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.