Šport > Nogomet
16 ogledov

''V večini primerov zmaga kakovost''

srečko katanec stožice euro 2016 kvalifikacije Anže Petkovšek
Slovenski selektor je po nesrečnem porazu z Anglijo (2:3) znova opozoril na razkorak v kakovosti in pripravljenosti v obeh kolektivih.

Poraz proti Angliji je potrl slovenske nogometaše, a ne tudi Srečka Katanca, ki je že v ogrevanju na eno izmed največjih tekem po razglasitvi samostojnosti opozarjal, da morebitni poraz ne bi bil enak katastrofi.

In tudi ni - Slovenija je zelo drago prodala kožo eni najperspektivnejših evropskih reprezentanc in ob polčasu vodila z golom Milivoja Novakovića, prva reprezentančna zadetka Jacka Wilshereja pa sta tekmo obrnila na glavo. Nejc Pečnik bi skorajda rešil točko, a je že v naslednjem napadu srca navijačev in igralcev strl Wayne Rooney.

Slovenski selektor je po tekmi dejal, da ključni posamezniki reprezentance v nogah nimajo dovolj tekem, po njegovem mnenju pa se je pokazala realna slika.

"Vedeli smo, kaj nas čaka. Angleži so fizično precej močnejši, na svoji strani pa imajo tudi znanje. Zadeli smo malce po sreči, a sem vedel, da se bomo v drugem polčasu težko kosali z njimi," je za TV Slovenija povedal Katanec.

"Na takšni ravni se napake kaznujejo. Morali bi več uporabljati glavo in zadržati kakšno žogo več. Žal mi je fantov, ki so deset dni dobro delali. Tekma je bila na nek način nora. Pred tekmami se lahko 'palimo', a se je tudi tokrat pokazala realnost.

"Naši ključni igralci očitno nimajo v nogah dovolj moči, da bi držali visok tempo skozi celotno tekmo. Menjave so prinesle določen učinek, vendar je bilo premalo. Vsak dan se ne igra proti Angležem, tako da mi je zelo žal, da nismo vzeli vsaj točke. Tudi jeseni nas čakajo zahtevni tekmeci, tako da se moramo izboljšati v fizičnem smislu."

Katanec, čigar Slovenija je na lestvici skupine ostala z devetimi točkami, medtem ko so Angleži na vrhu pobegnili na ravno takšno razliko, je dodal, da si nogometaši takšnega kova enostavno upajo več od Slovencev.

"Ne smemo se zavajati. Angleži so pač Angleži. To so prave 'mašine' oziroma igralci, ki si upajo. Vedeli smo, kaj nas čaka," je dodal Katanec.

"Scenarij prvega polčasa je bil fantastičen. Takšen material imam pač na razpolago in iz tega skušam narediti največ. Angleži so imeli že v prvem polčasu kar nekaj priložnosti in na koncu so zasluženo slavili.

"Navijači so nam pripravili izjemno vzdušje. Nogomet ni krut, temveč v večini primerov kakovost zmaga. Določenih situacij se ne da predvideti."

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:15 15.junij 2015.

    Kaj naj človek pametnega pove o še enem ponesrečenem nastopu slovenske nogometne reprezentance? Seveda bodo mnogi komentirali v slogu, da ni sramotno izgubiti z Angleži. Ja seveda ni, NADALJEVANJE NA :http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/131108/nogomet-sloang-kavc-analiza-iv