Šport > Nogomet
11 ogledov

V Velenju posebna policijska enota

BBB so takole razgrajali v Vidmu, nič drugače ni bila proti Spartaku. Žurnal24 main
Četrtova tekma med Rudarjem Velenjem in Crveno zvezdo ima oznako rahlo rizična. Policijska uprava Celje bo do zadnjega čakala na informacije, če res pridejo razgrajat tudi zagrebški BBB.

Zloglasni navijači zagrebškega Dinama, Bad Blue Boys (BBB), grozijo, da bodo v četrtek prišli v Velenje, da bi obračunali z beograjsko navijaško skupino, Delije, ki bo s svojo Crveno zvezdo v sklopu evropske lige gostovala pri Rudarju. "Vsakega, ki bo v Velenju nosil simbole Zvezde ali Srbije, bomo naučili pameti. Vse Srbe čaka krvav četrtek v Velenju," sporočajo BBB.

 
 

Tekmo bodo varovali velenjski policisti, policisti posebne policijske enote in vodniki službenih psov.

Milena Trbulin

 
Na policiji smo preverili, kako se bodo soočili z grožnjo. "Trenutno preverjamo, ali bodo BBB res prišli. Tekmo bodo varovali velenjski policisti, policisti posebne policijske enote in vodniki službenih psov. Število policistov bo odvisno od zadnjih podatkov o navijačih, ki jih bomo dobili pred tekmo. Tekme, ki niso rizične, običajno varujejo le lokalne policijske postaje, te, ki pa so ocenjene za rahlo rizične, pa tudi posebna policijska enota," nam je razložila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica s Policijske uprave Celje, in poudarila, da je še vse v zraku, saj ni jasno, ali bodo hrvaški navijači res prišli. Za zdaj tudi ni jasno, ali bo policija posredovala že na meji. Ker so BBB v zadnjih letih na evropskih tekmah pogosto razgrajali in so si večkrat zaslužili opomin Uefe, jih zaradi strahu pred morebitno rigorozno kaznijo svojemu klubu morda v Velenje vendarle ne bo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.