Šport > Nogomet
28 ogledov

Valdés: "Barçi sem posvetil življenje, zdaj je čas za slovo"

Valdes Barcelona Espanyol derbi novinarska konferenca EPA
Víctor Valdés je potrdil to, kar so mnogi mediji namigovali že nekaj časa. Po izteku pogodbe ne bo več stal v golu Barcelone, najbolj verjetna destinacija katalonskega čuvaja mreže je Monaco.

Vratar Blaugrane Víctor Valdés je na novinarski konferenci sporočil, da zapušča Barcelono. "Klubu sem hvaležen za vse, kar imam. Od majhnih nog sem mu posvetil svoje življenje, a zdaj je prišel trenutek za slovo," je dejal Valdés, ki bo po poročanju različnih medijev v prihodnosti branil vrata francoskega Monaca.

"Ta odločitev je zorela več let. Mislim, da je moje obdobje v Barceloni doseglo konec z iztekom pogodbe. To sem vodilnim v klubu sporočil že januarja in nikoli ne bom dovolil, da bi kdo podvomil o moji ljubezni do klubskih barv. Odločitev je dokončna," je povedal katalonski čuvaj mreže.

"Moram pojasniti, zakaj ne bom obnovil moje pogodbe. Barcelona mi je dala vse in to je bil moj dom zadnjih 20 let. A pritisk na vratarja v tem klubu je izjemen. Sem izčrpan psihološko in čutim, da se moje obdobje pri klubu končuje v letu 2014. Tu ni razlog denar," je zatrdil Víctor.

"Dovolj časa za naslednika"

"Počutim se počaščenega, da klub želi, da podaljšam sodelovanje, a moja odločitev je dokončna. Dres Barcelone bom s ponosom nosil do izteka moje pogodbe. Rad bi ostal do 2014, a sem odprt za diskusijo s klubom. Mislim, da imajo dovolj časa, da najdejo naslednika," je sklenil Valdés.

Enaintridesetletnik je prvi vratar Barcelone od leta 2003. S katalonskim klubom je osvojil tri naslove evropskega prvaka in šest španskih prvenstev. Po zapisih v medijih sta trenutno najbolj vroča kandidata za izpraznjeno mesto - nekaj čas je bil v igri tudi slovenski vratar Samir Handanović - Nemec Marc-Andre ter Stegen iz Borussie Mönchengladbach in Katalonec Pepe Reina iz Liverpoola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.